8 Май 2024 г. Сряда

Къдравия влизал 16 пъти в НС след изтичането на пропуска му

2012-02-15 14:52:47

Ромският бос Любомир Илиев, известен още като Любо Къдравия, е влизал в парламента още 16 пъти, след като е изтекъл срокът на пропуска му като нещатен експерт. Това съобщи червеният депутат Антон Кутев, като се позова на справката от главния секретар на парламента, предоставена след писмо до шефката на НС Цецка Цачева.

Къдравия беше задържан заедно с още двама ромски барони по обвинение за подготовката на убийствата на прокурора от ВКП Олег Янев, Христо Върбанов-Ицо Папата и лидера на "Евророма" Цветелин Кънчев.

Илиев е имал пропуск за парламента като нещатен експерт към Комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите от 30 април 2010 г. до 27 юли 2010 г. 

Антон Кутев обърна внимание и на опитите си да разбере кога и по чия покана Любомир Илиев-Къдравия е влизал в Народното събрание. „Става дума за човек, който беше обвинен от министъра на вътрешните работи, че е предводител на група за поръчкови убийства”, напомни депутатът. 

Илиев е посещавал парламента с еднократен пропуск по покана на  различни народни представители - Лъчезар Иванов от ГЕРБ, Митхат Метин от ДПС, Михаил Михайлов и Любомир Иванов от Синята  коалиция, посочи Кутев.

„Този човек по времето, когато се е водело разследване срещу него, е влизал 16 пъти по покана на различни депутати”, заяви той. Депутатът от левицата отбеляза, че за три посещения - на 9 март, на 18 март и на 30 ноември 2011 г., не е ясно по чия покана е влизал в сградите на Народното събрание.

„Главният секретар на НС твърди, че един човек, обявен от вътрешния министър за поръчков убиец, е влизал в парламента, без да е ясно по чия покана”, отбеляза Кутев.

 

Той предположи, че щом Къдравия е бил разследван, със сигурност във вътрешното министерство имат информация кога е влизал в НС и с кого е говорил.

„Опитах се два пъти да пусна питане до вътрешния министър. И двата ми въпроса бяха отклонени от Цецка Цачева”, заяви депутатът от левицата. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати