20 Април 2024 г. Събота

Проверяват медицинските досиета на Уитни Хюстън

2012-02-15 06:58:50

Съдебните лекари, които са натоварени с установяването на причината за смъртта на Уитни Хюстън, ще поискат от лекарите на певицата достъп до медицинските й досиета, предаде Франс прес. 

"Ще се опитаме да получим медицинските досиета на Уитни Хюстън от лекарите й", заяви говорителят на Съдебномедицинския институт на Лос Анджелис Ед Уинтър. На тялото на попзвездата бе направена аутопсия в неделя и се извършват токсикологични анализи за определяне на причините за смъртта й.

Резултатите от тези анализи ще станат известни най-рано след шест до осем седмици, уточни Съдебномедицинският институт. 

В понеделник от института съобщиха, че са намерени лекарства по лекарска рецепта в хотелската стая, където певицата бе намерена мъртва, но сред тях нямало нищо необичайно.

На въпрос за евентуалното участие в разследването на американската служба за борба с дрогата (DEA), Уинтър заяви, че институтът не е бил в контакт с нея и към днешна дата не вижда причина да го направи. 

Смъртта на Уитни Хюстън е предмет на множество предположения, тъй като тя е била известна със зависимостта си от наркотици и алкохол, отбелязва АФП. 

 

Според обикновено добре информирания сайт TMZ, който се позовава на семейни източници в контакт с разследващите, Уитни Хюстън е починала след поглъщане на алкохол и лекарства, сред които транквилантът Ксанакс. 

В понеделник полицията в Бевърли хилс съобщи, че тялото на Хюстън е било намерено във ваната на хотелската стая от член на персонала й, който извикал охраната на хотела. От антуража на певицата обяснили, че тялото й било под водата, когато я открили. Тя така и не дошла в съзнание и я обявили за мъртва след 25 минути. 

Уитни Хюстън доминира американската поп и соул музика през 80-те и 90-те години и е продала близо 170 милиона албума. Погребението й ще се състои в събота в родния й град Нюарк, щата Ню Джърси.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати