20 Април 2024 г. Събота

Русия с план за създаване на "работническа аристокрация"

2012-02-13 09:05:23
В Русия трябва да се създаде работническа аристокрация, която към 2020г. да бъде не по-малко от една трета от квалифицираните работници (около 10 милиона души). Това е едно от предложенията на премиера Владимир Путин, изложени в поредната негова статия от серията публикации, в които той представя визията си за развитието на страната, ако победи на президентските избори на 4 март.

Новият текст ще се появи в броя от понеделник на в."Комсомолская правда" и е озаглавен "Изграждане на справедливост. Социална политика за Русия". Вестникът представи на интернет сайта си част от съдържанието, което ще е достъпно от полунощ московско време (23 часа българско).

Мерките, които Путин предлага, може да увеличат до 2050г. населението на Русия до 154 милиона души, а ако не се реализират, то ще намалее до 107 милиона.

Една от идеите му е още от 1 септември тази година заплатите на преподавателите в държавните висши учебни заведения да се повиши до средната за района, в който се намира съответният ВУЗ. В периода 2013-2018г. заплатата на университетските професори и преподаватели трябва да стане 200% от средната за района. Същият ориентир трябва да се следва и за лекарите.

За студентите според премиера стипендиите трябва да се увеличат до 5000 рубли на месец (126 евро).

Путин отново използва възможността да се противопостави на повишаването на пенсионната възраст в страната.

Там, където има негативни демографски тенденции, на семействата в продължение на първите 3 години след раждането на трето, четвърто и т.н. деца да се изплаща допълнителна финансова помощ. "Конкретно, това ще означава добавка от около 7000 рубли на месец (около 180 евро)", се казва в статията. Сред приоритетните задачи се посочва и ликвидирането в следващите 4 години на опашките за места в детски градини.

Путин има и конкретни идеи за решаване на жилищния проблем и предлага серия мерки за премахване на корупционния натиск и бюрократичните схеми за строителство на жилища. Програмата щяла да намали цените на жилищата с не по-малко от 20%, а на места – и с 30%, съобщава "Комсомолская правда".

За възпитаване на населението са необходими руски телевизионни канали за класическа музика, изобразително изкуство, архитектура, литературен, исторически и канал с детска класика.

Досега Путин публикува в различни водещи издания тезите си за външната политика, националния въпрос и икономиката на страната.

Във форума под статията на "Комсомолская правда"Не искат да се женят за руснаци. Затова е ниският процент на бракове". На което получава отговор, че подобни руснаци първо трябва да се къпят по-често, да работят повече и да пият по-малко.

По повод идеята за "работническа аристокрация"До 20 години работниците ще са измрели като класа"
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати