26 Април 2024 г. Петък

Жени, пазете си ушите! Крадци късат обеци

2012-02-13 07:53:51

С голямо заглавие на първа страница "24 часа"Жени, пазете си ушите". Грабителите късат обеци, само тях виждат. Това е "страничен ефект от зимата".

"Тенденцията да се дърпат чанти се изменя. Сега наркоманите започват да дърпат и обеци направо от ушите на жените. Атакувани са дами над 40 години. В студеното време единственото незащитено място са ушите. Дори да са с шапки, жените пак стават лесна плячка. Обеците и чантите са най-достъпни за грабителите", казва началникът на групата за тежки престъпления в 1-о РПУ Георги Христов.

Според него в момента няма обособена група, специализирала се в такива набези, но е добре хората да се пазят и да не ходят сами по тъмни улички и безлюдни места.

"Голямата вина на ВСС е, че не реши проблема с натоварването на съда. Доживотният затвор без замяна е абсурдно наказание. а от войната между МВР и магистрати няма полза за никого", твърди той.

Българските митници са похабили конфискувани или изоставени в полза на държавата стоки за милиони, без да могат да ги продадат, съобщава "Труд". Такава е констатацията на Сметната палата, отразена в доклад, публикуван на сайта й.

По складовете още стоят стоки, отнети в полза на държавата през далечните 1998-1999 г. Част от тях - парфюмерия, козметика, перилни препарати и други подобни, отдавна не стават за нищо и срещу тях митниците не могат да получат приходи.

Половината митници в страната изобщо нямат писани правила за съхранението и продажбата на отнети в полза на държавата стоки. Агенцията, която има безброй сгради и имоти из цялата страна, е успяла да спечели от даване под наем само 118 хиляди лева за цялата 2010 г. А от наложени глоби и други санкции сумата е 3,9 млн. лв.

На първа страница "Сега"Кабинетът скри разходите за заплати на чиновниците". Вместо да стават по-прозрачни, публичните разходи на държавата за заплати в централната администрация стават все по-енигматични. Числата са скрити в общ параграф "разходи за персонал", в който влизат и плащаните от държавата осигуровки, както и другите плащания като обезщетения, заплати на нещатен персонал и др.

Пак за пръв път разходите за възнаграждения на министерствата отсъстват и от Закона за държавния бюджет. Възможно е това да влоши още повече бюджетната дисциплина, макар финансовото министерство да уверява, че проблем няма.

ДПС не изключва възможността да започне консултации за вот на недоверие към кабинета, информира "Труд". Повод за искането ще е провалът на политиката на ГЕРБ в сферата на бедствията и авариите.

Зам.-председателят на движението Христо Бисеров допълни, че преди да се тръгне към разговори за сваляне на кабинета, от ДПС ще инициират създаване на анкетна комисия, която да провери действията при извънредни ситуации от 2009 г. досега.

"Три години Нона Караджова и Цветан Цветанов управляват тази сфера, къде е стратегията за водния сектор? използваме модерния купешки израз "липса на управленчески потенциал, а истинската дума си е некадърност", посочва Бисеров. Груба грешка на ГЕРБ била, че стопирали доизграждането на системата за ранно предупреждение. 

Контрапункт на предложението на ДПС е интервюто на Румен Порожанов, изп. директор на фонд "Земеделие", който разяснява, че Мнистерството на земеделието иска 15 млн. евро от ЕК по мярка 126, обвързана с бедствията. Стартирана е и т. нар. схема "де минимис", която позвалява до 7 500 евро на всеки стопанин, изгубил животните си. Вече са изплатени обезщетения на 24 фермери.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати