2 Май 2024 г. Четвъртък

"Барселона" почти изгуби титлата след поражение от "Осасуна"

2012-02-12 14:57:27
Испанският шампион "Барселона"Осасуна". Каталунците записаха второ поражение в Ла Лига този сезон, но изглежда, че то ще лиши отбора от възможността да защити титлата си.

Воденият от Хосеп Гуардиола тим изостава със седем точки от "Реал" (Мадрид), който има на пръв поглед лесно домакинство срещу четвъртия във временното класиране - "Леванте". Досега през сезон белтие са изгубили едва три точки на "Сантиаго Бернабеу" при загубата от "Барселона".

Поради отсъствието на Шави, Андрес Иниеста и Франсеск Фабрегас Гуардиола бе принуден да пусне в полузащитата Хавиер Масчерано, Серхио Роберто и Тиаго Алкантара. Педро Родригес се завърна в атаката, където си партнираше с Лионел Меси и Алексис Санчес.

При минус три градуса по Целзий "Барселона" започна слабо мача и позволи на домакините да организират бързи атаки. Бързите им играчи с лекота се справяха с отбраната на шампионите. Още в 5-ата минута Деян Лекичдаде отличен старт на "Осасуна".

При едно подаване от тъчлинията Раул Гарсия изпревари Пуйол и с технично подаване изведе Лекич сам срещу Виктор Валдес. Централният нападател на домакините преодоля вратаря със силен удар в долния ляв ъгъл.

"Барселона" бъркаше прекалено често в центъра на терена в отсъствието на титулярните си халфове и трудно организираше добри атаки. При една от тях Санчес бе изведен сам срещу вратаря на "Осасуна", но страничният рефер маркира спорна засада.

Подобни атаки обаче бяха рядкост, а по-качествената игра на домакините заслужено доведе до втори гол в 22-ата минута. Това стана след хубава четириходова атака, която премина през Алваро Сехудо по крилото и завърши с точен удар отблизо на Лекич. В атаката участваше и Раул Гарсия, който бе в засада, когато овладя топката на границата на наказателното поле.

Едно от малкото чисти положения за гостите се откри пред Меси, но той стреля право във вратаря Фернандес от добра позиция. На почивката Гуардиола пусна в игра Исаак Куенка и Кристиан Тейо на местата на представилия се доста слабо Педро Родригес и Карлес Пуйол.

Именно Куенка бе с основна заслуга за попадението на "Барселона" в 51-ата минута. Защитата на домакините пропусна негово центриране от дясното крило да стигне до Алексис Санчес във вратарското поле, който без проблем вкара.

Само пет минути по-късно може би най-добрият в състава на "Осасуна"Барселона" поне за равенство. Въпреки че имаше достатъчно време до края, каталунците не създадоха много чисти положения, а най-доброто бе при удар на Фабрегас с глава. 78-ата минута "Осасуна" дори удари гредата.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати