27 Април 2024 г. Събота

Правосъдният еврокомисар порица холандците

2012-02-11 08:10:23

Правосъдният еврокомисар Вивиан Рединг призова холандците да не следват призивите на нетърпимост на крайнодясната Партия на свободата.

Изявлението на Рединг е по повод сайта на председателя на партията Герт Вилдерс, където холандски граждани са призовани да подават жалби и оплаквания от източноевропейски работници, пребиваващи на територията на страната.

“В Европа отстояваме свободата и отвореността на континента, така че гражданите на ЕС да бъдат свободни да се движат, работят и учат където пожелаят”, посочва Рединг, цитирана от БТА.

“Гражданите на 27-те страни в Общността трябва да се чувстват у дома си, независимо къде решат да се установят”, допълва тя.

По нейните думи сайтът действа напълно против тези принципи, след като ясно призовава хората към нетърпимост.

 

“Европа е изправена пред трудни времена и ще решим проблемите си само ако проявяваме солидарност, а не ако предаваме съгражданите си”, допълва Вивиан Рединг.

Днес евродепутатът Илиана Иванова поиска от Европейската комисия да бъде направено разследване по случая със сайта на Герт Вилдерс и предприемане на незабавни мерки.

Евродепутатът Ивайло Калфин съобщи, че ще предложи групата да приеме през следващта седмица в Страсбург декларация срещу опитите за дискриминация на българи и други чужденци от Централна и Източна Европа в Холандия.

Партията на свободата на Герт Вилдерс обаче е получила близо 14 000 жалби на нова гореща линия срещу работници имигранти от Централна и Източна Европа, съобщи днес холандският вестник "Фолкскрант".

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Свят


Новини
Източник: EPA/БГНЕСОпасната и недалновидна политика на Вашингтон постави САЩ и Русия на ръба на пряк сблъсък. За това предупреди говорителят на руското външно министерство Мари ...
Новини
Президентът на Русия Владимир Путин обяви през тази нощ в телевизионния ефир започването на война срещу Украйна под названието "специална военна операция в Донбас", ...
Новини
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отказва да признае, че е загубил президентските избори, след като американски медии съобщиха, че Джо Байдън печели, пише " ...
Новини
Демократът Джоузеф Байдън е 46-ият президент на САЩ. Това обявиха CNN, NBC и АП.АП съобщи, че демократът побеждава в Пенсилвания и получава 20-те електорални гласа. С тях съб ...
Новини
Американците избират президент при безпрецедентна електорална активност. Само на предварителния вот са гласували над 100 милиона избиратели. Интересът към тези избори, единодушно опр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати