18 Април 2024 г. Четвъртък

Йосиф Йосифов-Йоско получи 8 г. затвор за катастрофата в "Бояна"

2012-02-10 16:39:21

Осем години затвор получи Йосиф Йосифов-Йоско за причинената от него катастрофа през март миналата година в столичния квартал "Бояна". 

При инцидента загинаха двама души, а други двама пострадаха. Самият Йосифов остана инвалид. Присъдата си днес той чу, седнал в инвалидна количка. 

По-рано прокуратурата поиска Софийският градски съд да наложи на Йоско максималното предвидено в закона наказание от 15 години затвор.

Присъдата му обаче е под максималната, тъй като на предишното съдебно заседание Йоско призна всички обстоятелства около инцидента и делото се гледа по съкратената процедура. В този случай според последните изменения на Наказателния кодекс присъдата му трябва да се намали с една трета.

Адвокатът на Йоско пък поиска от съда условна присъда. По думите му независимо каква ще е присъдата, не може да е по-тежка от това, което Йоско сам си е причинил. Достатъчно е наказан и сега, отбеляза защитникът. 

Йоско ще трябва да плати и 680 000 лева кръвнина на близките на пострадалите и загиналите. Разноските по делото в
размер на над 5000 лева също ще са за негова сметка.

Прокуратурата и Йосифов, който дойде в съда със седем охранители, отказаха да коментират решението на съда. Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд. 

Преди да стане ясна присъдата, Йосифов заяви, че съжалява за случилото се и че  никой здравомислещ човек не би искал да причини страдание на толкова семейства.

През март миналата година Йоско навлезе в насрещното и се заби челно в автомобил КИА с бронирания си джип.

 

Колата бе смазана, а на място загинаха 31-годишният Станислав Михайлов и 53-годишният Димитър Керчев. Други двама мъже пострадаха тежко. Йоско също бе приет в болница с опасност за живота.

Разследваният за убийството на Константин Димитров-Самоковеца Йоско е обвинен, че е шофирал пиян – с 2,6‰ алкохол в кръвта, и с превишена скорост – 95 км/ч, с което е причинил катастрофата. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати