23 Април 2024 г. Вторник

Седем души са задържани от органите на МВР при спецоперация "Чук"

2012-02-10 16:12:55

Седем души са задържани от органите на МВР при специализирана операция “Чук“ в София срещу разпространение на наркотици, съобщиха от МВР.

Сред арестуваните са известни на полицията и в ъндърграунд средите. Един от основните задържани е Стефан Бонев – Сако, които е криминално проявен за измама и кражба на наркотични вещества.

При операцията е арестуван и Милен Даврански – Катерицата. Той е известен на органите заради кражби на автомобили и грабежи. При ареста у Катерицата са открити 10 000 евро.

Сред задържаните са още столичанина В.Х. - Кубинеца, криминално проявен за кражби, икономически престъпления, хулигански прояви, осъждан за кражби и документни престъпления, както и  С.К. с прякор Славе, осъждан за кражби, Х.А., с прякор Ицо Калоянчев, криминално проявен за противозаконно отнемане на моторно превозно средство, тежка телесна повреда и хулиганство. Арестуван е още В.Д. - Весо Черния.

Служителите на СДВР са установили, че групата е предвождана от Катерицата, които е обявен за издирване от средата на януари.

Той е бил задържан в личния си автомобил "Ауди" на столичния булевард "Климент Охридски" снощи. У спътника му Весо Черния са открити много Булфон карти, мобилен телефон и бележки.

След претърсване на жилищата им, полицаите са открили записващи устройства за камери, компютри и документи, които задържаните сами са попълвали.

След разследване на случая са задържани и останалите петима души.

В домете им са открити 24 боеприпаса, пет мобилни телефона, SIM карти, кутия от цигари с марихуана, хартиена сгъвка с прахообразно вещество, сламка и фонокарта, по която били открити следи от бяло прахообразно вещество.

По случая работят служители на криминалния отдел на Столична дирекция на вътрешните работи, група "Кобра", служители на СДВР.

На седмината заловени е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа и са им предявени обвинения.

Полицията издирва още четирима замесени, операцията продължава.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати