Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Ноем 25
Начало arrow България arrow Усложнена зимна обстановка в страната

Усложнена зимна обстановка в страната

  Print E-mail
2012-02-08 07:52:03
източник: dnes.bg

Обстановката на територията на страната продължава да бъде усложнена. Остава бедствено положението на територията на областите Хасково, Кърджали,  Шумен, община Костинброд и област София, съобщиха от МВР. 

Спряно е движението по пътищата в областите Русе, Разград и Силистра и Шумен. 

В област Шумен се пътува само по автомагистрала "Хемус" от Шумен към Варна и Шумен - Карнобат - Ришки проход.  

ГКПП са отворени за движение, но има забрана за товарни автомобили над 10 тона. По границата с Румъния са отворени само  ГКПП "Видин" и ГКПП "Дуранкулак", затворен е ГКПП "Капитан Андреево"  

Времето ще остане облачно, но снеговалежите от северозапад ще отслабват и спират. 

В Източна България, Горнотракийската низина и Родопите ще продължи да вали сняг през целия ден и ще има снежни виелици и навявания. 

Вятърът от североизток през деня ще отслабва, но в Източна България ще бъде силен, към края на деня умерен. 

Облачно със снеговалежи и силен и бурен североизточен вятър ще бъде времето по Черноморието. Вълнението на морето ще бъде 4-6 бала.

Продължават спасителните и възстановителните работи в област Хасково. Домът за временно настаняване на чужденци в гр. Любимец е без питейна вода. Осигурена е бутилирана минерална вода. 

Дигата на р. Марица при с. Капитан Андреево, община Свиленград, е скъсана, водата се връща обратно към с. Генералово. 

Населението е оповестено за предстояща опасност, засега няма бедстващи хора в селото. Продължават спасителните работи в Свиленград. Без електрозахранване са 11 населени места в областта.

Нормализира се ситуацията в язовирите от каскада “Арда” 76,7%, яз. Студен кладенец – 97,7%, яз. Ивайловград – 118,9%.

Намалели са обемите на „Студен кладенец и язовир „Ивайловград“, като контролирано се изпуска вода през преливниците и чрез ВЕЦ. 

Продължават да преливат 4 язовира - яз. „Боровица“, Камчия, яз. „Ясна поляна“,  яз. „Йовковци“. 

Продължава контролирано да се освобождава обем чрез отваряне на основния изпускател в четирите язовира – „Тракиец”, „Ахелой”,  „Г. Трайков”  и „Йовковци”.

След като нивото на Марица при Свиленград беше опасно високо, вчера до обяд бе регистрирано задържане и към 23 часа бележи спад с 20 см от обедните нива. 

При запазване на тенденцията, очаква се до обед днес да се достигнат нормалните нива за сезона. При Харманли нивото на реката бележи лек спад.
 
Затворени за движение са проходите "Златишки", "Твърдишки", "Върбишки", "Троянски". Автомагистралите са заснежени, пътните настилки са обработени.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  Новини 2 689 нови случая на коронавирус при 11 376 са направените тестове. Като съотношение новоустановените случаи са 23,6% от направените тестове.Активните случаи са 27 230. В ...
  Новини На 22 септември се навършват 112 години от обявяването на Независимостта на България. На този ден, през 1908 г. в църквата "Св. Четиридесет мъченици" във Велико Търново, с манифест, ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?