20 Април 2024 г. Събота

Ситуацията по пътищата на живо

2012-02-06 16:44:15
Снегът и наводненията в страната усложниха максимално пътна обстановка днес в страната. Пътни отсечки и отделни райони периодично се затварят за почистване, като ситуацията е динамична.

В помощ на читателите пускаме актуалната пътна обстановка по данните на Агенция "Пътна инфраструктура", откъдето уточняват, че в почистването участват 864 машини.

Вашите сигнали можете да изпратите на мейлinternet@dnevnik.bg

ГКПП – Капитан Андреево е затворен за всички автомобили
Пропускането на товарни автомобили и автобуси през ГКПП – Капитан Андреево се спира в 18.00 часа поради повишаване нивото на разлива преди пункта, съобщиха от пресцентъра на МВР. Придошлите води на р. Каламица заляха днес главен път 80.

Дължината на разлива вече е около 700 метра, а дълбочината около 60 см. По-рано през деня беше преустановено пропускането на леки коли и микробуси.

Всички видове автомобили се пренасочват към ГКПП – Лесово. Турските гранични власти също са уведомени да насочват трафика към ГКПП - Хамзабейли, който се намира срещу Лесово.


Сняг вали в областите Враца, Монтана, Силистра, Разград, Ловеч, Кюстендил, Благоевград, София, Велико Търново и Пазарджик. Дъжд вали в област Варна.

Пътните настилки са мокри, отделни участъци са заснежени и заледени, същите се обработват и опесъчават.


- "Твърдишки" - затворен за МПС;

- ,,Върбишки" - затворен за МПС;

- "Троянски" - затворен за МПС;

- "Дюлински" - забранено е движението на товарни МПС, а леките да се движат с вериги.

- "Вратник" - забранено е движението на товарни МПС над 10 т. от /гр. В. Търново-гр. Сливен/;

- "Айтоски" - забранено е движението на МПС над 20 т. - стоманен мост на р. Казан дере;

- "Шипка" - забранено е движението на МПС над 10 т. - срок до 31.03.2012 г;

- "Петрохан" - забранено e движението на товарни автомобили над 10 т., останалите да се движат без ремаркета и полуремаркета;

- "Пампорово", "Рожен", ,,Превала", "Печинско"- всички МПС да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета.

Затворените пътища
В Ловешко заради снегонавяване остава затворен пътят между Шипково и Рибарица.

В област Смолян в района на Обсерваторията до разклон с. Момчиловци не може да се минава поради снегонавяване. Обходният маршрут е Момчиловци - Соколовци - Рожен.

В Силистренско пътят между Силистра и Добрич в района на с. Богорово е затворен поради снегонавяване. Обходният маршрут е с. Богорово - Попкралево - с. Войново и обратно.

В област Стара Загора до пролетта ще остане затворен пътят между връх Шипка и връх Бузлуджа. Обходният маршрут е връх Бузлуджа - гр. Шипка-връх Шипка-Габрово.

Наводнените шосета

Разрушената стена на язовир "Иваново" и прелелите реки в Хасковско налагат редица промени в движението в тази част от страната. Пътят "Хасково - Свиленград" е затворен за движение в участъка от град Любимец до град Свиленград поради разрушен водосток при км 375+469. Движението е пренасочено по автомагистрала "Марица".

Пъ същото шосе е затворен за движение участъка от град Харманли до град Любимец поради наводняване. Движението също е пренасочено по автомагистрала "Марица".


Пътят "Харманли – Върбово – Силен" не може да се ползва поради скъсано мостово съоръжение. Шосето "Любимец – Изворово" е затворен за движение поради наводняване.

Същото е състоянието и на пътя "Богомил – Овчарово". Участъкът между "Долни Главанак – Малки Воден" е затворен за движение поради скъсано мостово съоръжение.

16.50 часа
В смолянско са нужни вериги

Товарен автомобил е закъсал на прохода Превала. Движението в участъка не е спряно и автомобилите могат да преминават в едната лента. Остават въведените ограничения всички автомобили да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Превала, Пампорово, Рожен и Печинско и по направления Соколовци, Момчиловци, Малка Арда и Девин – Михалково. Товарните автомобили трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета и по направления – Гоце Делчев – Доспат – Тешел и Доспат – Сърница. 

В Кюстендилско тежкотоварните моторни превозни средства трябва задължително да бъдат с вериги и без ремаркета и полуремаркета в участъка от село Жиленци до ГКПП-Гюешево. Затворен за движение е участък от около 200 метра на главен път Е-79, при отклонението за село Тополница. Автомобилите се пренасочват по обходен маршрут, обозначен с пътни знаци.

 Леките автомобили не могат да ползват ГКПП-Капитан Андреево, а пункта Лесово.


През Пампорово, Рожен, Превала, Печинско всички превозни средства трябва да се движат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета.

Във Видинско пътят между селата Буковец и Милчина е затворен поради снегонавяване. Обходен маршрут през гр. Кула или гр. Грамада.

В Ловешко заради снегонавяване остава затворен пътят между Шипково и Рибарица.

В област Смолян в района на Обсерваторията до разклон с. Момчиловци не може да се минава поради снегонавяване. Обходният маршрут е Момчиловци - Соколовци - Рожен.

В Силистренско пътят между Силистра и Добрич в района на с. Богорово е затворен поради снегонавяване. Обходният маршрут е с. Богорово - Попкралево - с. Войново и обратно.

Шосето между Симеоновград и Хасково е отворено
Третокласният път между Симеоновград и Хасково е отворен за движение. По-рано днес пътят беше затворен заради преляла река в района на с. Узунджово.

Възстановено е движението по Път ІІІ-507 при моста на с. Книжовник.

По пътя между Хасково и Харманли, между Стойково и разклона за с. Родопи, могат да преминават само товарни МПС поради наводнение. Обходният маршрут за останалите МПС е през Хасково и Димитровград.

Пътят между Любимец и Свиленград при километър 357 е затворен поради пропаднал водосток.

Обходният маршрут е през автомагистрала "Марица".

Участъкът между Любимец и Изворово при 103 км е затворен поради наводнение. Обходният маршрут е през селата Звездата - Изворово - Ерусалимово.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати