23 Април 2024 г. Вторник

Трудна победа на "Барселона" над "Реал Сосиедад"

2012-02-05 06:38:25
Шампионът "Барселона" спечели най-трудната си победа на собствен терен от началото на сезона след 2:1 над "Реал Сосиедад".

Каталунците поведоха на "Камп Ноу" с голове на Кристиан Тейо в деветата и на Лионел Меси в 72-ата минута, а веднага след това Карлос Вела върна едно попадение и надеждите на гостите поне за точка.

След още десетина минути игра футболистите на "Барселона" останаха стъписани от контузията, която получи техният съотборник Серхио Бускетс.

Полузащитникът беше ритнат неприятно под дясното коляно от Карлос Мартинес. Според първоначалните информации той е с дълбока прорезна рана и отстранена част от кожата, но без по-сериозна травма, свързана с разместване на костната структура на крака.

Бускетс беше изнесен на носилка и сменен от Жерар Пике, а до края на мача "Барселона" игра дезорганизирано, но удържа победата си.

Старши треньорът на "блаугранас" Хосеп Гуардиола остави част от титулярите си на резервната скамейка предвид предстоящия реванш с "Валенсия" от полуфиналите за Купата на Краля. Получилият шанс за титулярна изява 20-годишен нападател Кристиан Тейо се отплати още в 9-ата минута, когато беше изведен от Меси и преодоля вратаря на гостите Клаудио Браво за 1:0.

Малко преди това трикратният носител на Златната топка и Диего Ифран направиха по един пропуск при същото положения. След гола "Барселона" очаквано остана по-активният отбор на терена. Франсеск Фабрегас, Меси, Тейо, Тиаго Алкантара и Даниел Алвеш опитаха да удвоят аванса на каталунците, но ударите им бяха спирани от Браво или излизаха в аут.

След почивката нападателите на шампионите се отчетоха с нови пропуски, но и бранителите зад тях допускаха грешки. В 51-ата минута те позволиха Антоан Гризман да бъде изведен сам срещу вратаря на "Барселона" Валдес, който отново се представи на ниво и запази резултата непроменен.

Меси и Тейо продължиха с отличното си взаимодействие и бяха близо до нов гол. Първо аржентинецът излъга Браво, но ударът му беше избит от Иниго Мартинес, докато младокът се разписа и попадението му беше отменено заради засада на Алвеш на голлинията.

Звездата на "Барселона" все пак успя да вкара в 72-ата минута след отличен пас на бразилеца. Меси изпревари Браво и промуши топката край него за 2:0, но вместо успокоение още в следващата атака на "Реал сосиедад" домакините получиха гол чрез Карлос Вела.

Гостите веднага опитаха да потърсят спечелването на поне точка на "Камп Ноу", а шансовете им това да стане се увеличиха неимоверно с принудителната смяна на Бускетс в 83-ата минута. Първоначалните притеснения за счупен крак на полузащитника неминуемо се отрази на играта на домакините в заключителните минути. Те се прибраха в защита, но хаотичното им представяне не беше наказано от "Реал сосиедад".

С победата каталунците остават втори и запазиха дистанцията от 7 точки спрямо лидера във временното класиране "Реал" (Мадрид), надвил с 1:0 "Хетафе" като гост.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати