19 Април 2024 г. Петък

Първановото АБВ остава, но не като партия

2012-02-05 06:31:23

Георги Първанов обяви, че движението му АБВ ще продължи да съществува като генератор на идеи, но не и като политически субект.

"Няма дилема между БСП и АБВ"15 години по-късно. Къде са лидерите".

По думите му АБВ е замислена като модел, в който да се развиват конструктивни идеи с помощта на неправителствени организации, активисти и други.

 

Първанов обяви, че БСП в момента не е на власт, защото на времето не е могла да се справи с някои проблеми като управляващи, но след това е започнала да се стабилизира.

 

Според него левицата има само 40 депутати в парламента, защото партията има слабости и той често е бил критичен към ръководството й.

"Левицата обаче е ясна алтернатива в парламента и в отделните региони, но има още какво да се постигне. Ще стимулираме подема на партията", обеща Георги Първанов.

Той допълни,че БСП има голям потенциал и силни личности, които могат да се откроят и да постигат сериозни резултати.

По думите му най-доброто за страната ни е партийното управление, но не очаква голяма коалиция, особено някой да иска да се коалира с ГЕРБ.

Насилието се усеща с всяка дума на премиера

 

"Насилието се усеща с всяка дума на премиера, насилие, което излъчва арогантност", каза още той.

"Така не може. Няма да са вечни управляващит", предупреди Първанов.

Все пак той изтъкна, че коалиционна политика трябва да се прави непрекъснато, каквато е практиката в други големи европейски държави.

Георги Първанов изрази мнение, че България може да играе сериозна роля във формирането на европейската политика, по отношение на енергийната политика в региона.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати