29 Март 2024 г. Петък

В Шумен учредиха ГОРД

2012-02-05 14:43:22

Гражданско обединение за реформи в държавата (ГОРД) учредиха в Шумен бивши членове на ДПС и такива, които бяха обявили подкрепа за Касим Дал, но се разочаровали от него, след като се ориентирал към ЕНП на Мария Капон.

ГОРД засега е регистрирано като неправителствена организация.

В учредителният документ подписите си положиха 18 от пристигналите в Шумен около 50 души - представители на областите Шумен, Добрич, Русе, Ловеч, Силистра, Търговище и Варна.

За председател на сдружението бе избрана Сание Сютлю - бивш заместник-кмет на село Иваново, Русенско, а за заместник-председател - Александър Маринов, адвокат от Ловеч.

Александър Маринов обясни, че ГОРД е регистрирано като неправителствена организация, но впоследствие може да се трансформира в политическа партия.

Целта, която си поставят учредителите, са да бъдат изслушват хората, да се намира решение на проблемите им, да се разяснят възможностите им за развитие, за работа, за образование.

В организацията могат да участват всички, с изключение на хората, свързани с бившата Държавна сигурност, уточни Маринов.

Той отбеляза, че при учредяването на организацията хората не са се разделили на етноси, а на "политици и на неполитици".

"Ние казваме, че е време да се промени цялата политическа система и е необходимо да се приеме нова конституция, тъй като в сегашната правата дори да са прокламирани, реално не са защитени", допълни Маринов. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати