25 Април 2024 г. Четвъртък

Делян Пеевски – рекордьор по отсъствия от комисии

2010-08-03 08:46:26

Абсолютен рекордьор сред отсъстващите от заседания на комисии по неоправдани причини е Делян Пеевски от ДПС с 38 отсъствия.

На второ място е Камен Петков от „Атака“ с 21 отсъствия, а трета е представителката на РЗС – сега независима – Кристияна Петрова, която не е присъствала на комисии 17 пъти от началото на годината.

Това става ясно от справка, публикувана на сайта на 41-вото народно събрание. Пеевски е член на парламентарните комисии по правни въпроси и по вътрешна сигурност и обществен ред.

В комисията по вътрешна сигурност участва и Камен Петков, който е член и на Комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм.

Кристияна Петрова е член на Комисията по околна среда и води и в момента независим депутат след разпада на групата на РЗС.

31 са народните представители, отсъстващи по неуважителни причини през февруари, а 26 – за януари. 30 са отсъствали от комисии през март, а през април двойно по-малко – само 14.

За сметка на това обаче с идването на лятото се увеличава и броят на неприсъстващите на комисии депутати на 25 през май и 31 през юни.

Най-нередовни през първия месец на годината са Атанас Семов (в последствие отстранен) с 2 отсъствия от комисията по образование и 3 от комисията по култура, Дарин Матов с 2 отсъствия от бюджетна комисия, Димитър Чукарски, отсъствал три пъти от комисия по външна политика и отбрана и Кристияна Петрова със 7 отсъствия от три комисии.

Всички те са от разпадналата се парламентарна група на РЗС. Пламен Цеков от ГЕРБ и Десислав Чуколов от Атака също имат по две отсъствия. През февруари отсъствията на депутати от комисии се увеличават.

Тенденцията за отсъствия на депутатите на РЗС се засилва. Бисерка Петрова има 7 отсъствия, с Кристияна Петров подобрява рекорда си от 7 на 9 отсъствия.

С толкова е и Димитър Колев, а Чукарски отново отсъства три пъти, Тодор Великов има общо 8, а Цветан Цветанов – 6.

Един от най-отсъстващите е Делян Пеевски от ДПС – 8 пъти не е присъствал на комисии. Депутатите на „Атака” Десислав Чуколов и Камен Петков са съответно с 4 и със 7 отсъствия.

И през март най-често – отново 8 пъти от редовните комисии е отсъствал Пеевски, следван от Камен Петков от Атака със 7 отсъствия. Три пъти не са присъствали на комисии и Йордан Цонев и Камен Костадинов от ДПС, както и лидерът на Атака Волен Сидеров.

През април депутатите са били сравнително редовни. По неоправдани причини са отсъствали по три пъти Волен Сидеров и Делян Пеевски, а Стоян Мавродиев – два пъти.

Делян Пеевски е сред най-нередовните и през май с 6 отсъствия, следван от Валентина Богданова и Евгени Желев от Коалиция за България с по три, Владимир Тошев от ГЕРБ също с три, Волен Сидеров, Ивелин Николов и Камен Петков с по две отсъствия.

Рекордьор по отсъствия през юни отново е Делян Пеевски. Цели 11 пъти народният представител на ДПС не е присъствал на комисиите по правни въпроси и вътрешна сигурност. На второ място – с 5 отсъствия е Валентина Богданова, а трети е Волен Сидеров с три отсъствия.

Според Правилника за дейността на Народното събрание, при неоправдано отсъствие от заседание на парламентарна комисия, подкомисия и работна група на народния представител се удържа сума, равна на съответната добавка за участие в заседанието.

През март Цецка Цачева обяви, че един редови депутат взема 2307 лв.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати