Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Юни 21
Начало arrow Политика arrow Делян Пеевски – рекордьор по отсъствия от комисии

Делян Пеевски – рекордьор по отсъствия от комисии

  Print E-mail
2010-08-03 08:46:26
източник: dnes.bg

Абсолютен рекордьор сред отсъстващите от заседания на комисии по неоправдани причини е Делян Пеевски от ДПС с 38 отсъствия.

На второ място е Камен Петков от „Атака“ с 21 отсъствия, а трета е представителката на РЗС – сега независима – Кристияна Петрова, която не е присъствала на комисии 17 пъти от началото на годината.

Това става ясно от справка, публикувана на сайта на 41-вото народно събрание. Пеевски е член на парламентарните комисии по правни въпроси и по вътрешна сигурност и обществен ред.

В комисията по вътрешна сигурност участва и Камен Петков, който е член и на Комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм.

Кристияна Петрова е член на Комисията по околна среда и води и в момента независим депутат след разпада на групата на РЗС.

31 са народните представители, отсъстващи по неуважителни причини през февруари, а 26 – за януари. 30 са отсъствали от комисии през март, а през април двойно по-малко – само 14.

За сметка на това обаче с идването на лятото се увеличава и броят на неприсъстващите на комисии депутати на 25 през май и 31 през юни.

Най-нередовни през първия месец на годината са Атанас Семов (в последствие отстранен) с 2 отсъствия от комисията по образование и 3 от комисията по култура, Дарин Матов с 2 отсъствия от бюджетна комисия, Димитър Чукарски, отсъствал три пъти от комисия по външна политика и отбрана и Кристияна Петрова със 7 отсъствия от три комисии.

Всички те са от разпадналата се парламентарна група на РЗС. Пламен Цеков от ГЕРБ и Десислав Чуколов от Атака също имат по две отсъствия. През февруари отсъствията на депутати от комисии се увеличават.

Тенденцията за отсъствия на депутатите на РЗС се засилва. Бисерка Петрова има 7 отсъствия, с Кристияна Петров подобрява рекорда си от 7 на 9 отсъствия.

С толкова е и Димитър Колев, а Чукарски отново отсъства три пъти, Тодор Великов има общо 8, а Цветан Цветанов – 6.

Един от най-отсъстващите е Делян Пеевски от ДПС – 8 пъти не е присъствал на комисии. Депутатите на „Атака” Десислав Чуколов и Камен Петков са съответно с 4 и със 7 отсъствия.

И през март най-често – отново 8 пъти от редовните комисии е отсъствал Пеевски, следван от Камен Петков от Атака със 7 отсъствия. Три пъти не са присъствали на комисии и Йордан Цонев и Камен Костадинов от ДПС, както и лидерът на Атака Волен Сидеров.

През април депутатите са били сравнително редовни. По неоправдани причини са отсъствали по три пъти Волен Сидеров и Делян Пеевски, а Стоян Мавродиев – два пъти.

Делян Пеевски е сред най-нередовните и през май с 6 отсъствия, следван от Валентина Богданова и Евгени Желев от Коалиция за България с по три, Владимир Тошев от ГЕРБ също с три, Волен Сидеров, Ивелин Николов и Камен Петков с по две отсъствия.

Рекордьор по отсъствия през юни отново е Делян Пеевски. Цели 11 пъти народният представител на ДПС не е присъствал на комисиите по правни въпроси и вътрешна сигурност. На второ място – с 5 отсъствия е Валентина Богданова, а трети е Волен Сидеров с три отсъствия.

Според Правилника за дейността на Народното събрание, при неоправдано отсъствие от заседание на парламентарна комисия, подкомисия и работна група на народния представител се удържа сума, равна на съответната добавка за участие в заседанието.

През март Цецка Цачева обяви, че един редови депутат взема 2307 лв.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?