28 Март 2024 г. Четвъртък

Снегът се завърна. Задръстванията – също

2012-02-02 08:17:44

Въпреки вчерашните обещания на строителния министър Лиляна Павлова, че пътните служби в страната са подготвени за нов сняг, ситуацията тази сутрин е коренно различна.

Голяма част от страната осъмна макар и с малка, но достатъчна снежна покривка, която да затрудни движението по пътищата.

Поради снегонавявания е затруднено движението в района на Варна, Добрич и Силистра.

Въведени са ограничения за движението на товарни автомобили в две пътни отсечки на територията на Кюстендилска област.

Камионите трябва да се движат с вериги, без ремаркета и полуремаркета по пътя Кюстендил ГКПП Гюешево, в участъка от село Жиленци към митницата.

Товарните автомобили трябва да бъдат задължително с вериги и в 6-километров участък в местността „Черна нива”, по пътя Кюстендил-Дупница.

 Частични навявания и заледявания има и по пътищата в Силистренска област. Работят 10 опесъчаващи машини.

Пътищата са проходими, направени са разширения в снежните преспи, които на места надхвърлят човешки ръст. 

 

Вече няколко дни е затворена отсечката през село Богорово по пътя от Силистра за Добрич. Обходният маршрут е през село Войново.

 Затворени са проходите Златишки, Твърдишки, Върбишки, Троянски. През Дюлинския е забранено движението на товарни МПС, а леките трябва да се движат с вериги. 

През проходите Рожен, Превала и Печинско всички моторни превозни средства трябва да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета.

Заради снеговалежа в София са се образували големи задръствания. Колони от автомобили по бул. „България”, „Цариградско шосе“, в района на НДК, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, бул. „Васил Левски”, Ректората, Орлов мост.

От Центъра за градска мобилност съобщиха, че колите на градския транспорт закъсняват в най-натоварените участъци.

Летище София работи при зимни условия, като на всеки 30 минути полосата се почиства.

По данни към 9.00 часа полетите се осъществяват по график. Поради извършване на антиобледенителни процедури закъсняват  полети на "България Ер" за Мадрид, Рим, Амстердам и Берлин.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати