25 Април 2024 г. Четвъртък

Пуснат предсрочно от затвора вилнял в Шекер махала

2012-02-01 07:01:41

Предсрочно пуснат от затвора за убийство е водил групата биячи, която преби погрешка семейство в пловдивската Шекер махала.

Гьокшен Юсеинов, с прякор Бомбата, е повел своите близки към къщата на своите опоненти след спор между две 16-годишни момчета в билярдна зала.

"Другият ме напсува на майка, аз му посегнах, сбихме се и така стана всичко", обясни пред кореспондента на Dnes.bg едното 16-годишно момче.

 

Именно накърненото достойнство на другия тийнейджър кара близките му да нападнат семейството. Вместо в дома му обаче, те нахлуват у техните съседи и пребиват собственика на къщата и сина му. Драмата се разиграва пред очите на две малки деца.

"Беше страшно, бяха с брадви и тесли, като касапница беше", разказа дъщерята на пребития собственик на къщата Донка Йорданова.

Имотът им е изпотрошен, а навсякъде има следи от кръв.

Установено е, че тарторът на групата биячи е Гьокшен Юсеинов-Бомбата. В махалата се оплакват, че редовно ги тероризира, като дават пример от миналата година, когато Бомбата стрелял с ловна пушка по друг свой опонент.

Преди близо 12 месеца той е излязъл от затвора, 3 години и девет месеца преди да изтече неговата присъда.

"Той е изтърпявал 10-годишна присъда за убийство на повече от едно лице поради афект, която е издадена от Пловдивския окръжен съд. След като си сменя адресната регистрация и е преместен по адрес в София, там съдът го пуска предсрочно", обясни пред Dnes.bg говорителят на Районната прокуратура в Пловдив Галина Андреева.

Според запознати честа практика за намаляване на ефективните присъди и предсрочно освобождаване е лишените от свобода да сменят адресната си регистрация. После те обжалват присъдите си в София, където ако са изтърпели поне половината от присъдата и са спазвали добро поведение, излизат предсрочно на свобода.

В случая обаче Бомбата е бил в изпитателен период и ако се докаже вината му сега, той ще излежи и остатъкът от предишната си присъда.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати