2 Май 2024 г. Четвъртък

Авторът на „22 истории със звезди“ предлага Елена Петрова на самия Ридли Скот

2010-08-02 23:17:19

Журналистът Светослав Пинтев направи безупречна реклама на актрисатаЕлена Петрова пред световноизвестния продуцент Сър Ридли Скот.

Авторът на книгата „22 истории със звезди“е отправилпредложение на режисьора на „Гладиатор“ и „Робин Худ“ да използва звездата на „Стъклен дом“ в бъдещия си глобален филм.

Пинтев успя да заснеме с камера и без предупреждение Петрова в градинката пред Народния театър „Иван Вазов“ в столицата, докато тя е разговаряла по телефона с колежката си Радина Кърджилова.

Авторът на "22 истории със звезди" се изяви като импресарио на актрисата

След това той обяснил на Елена, че иска да я представи като героиня на своята книга предРидли Скот, както и пред режисьора на „Живот в един ден“ и носител на престижната награда „Оскар“ – Кевин Макдоналд.

По този начин Пинтев целял известните холивудски продуценти да използват, както нея, така и други български актьори в бъдещите си филми.

В обръщението си към световните величия в кино индустрията писателят пише, че в България всички сме се чувствали като звезди – от премиера Бойко Борисов, през шоумена Слави Трифонов, за да се стигне до всеки един нормален гражданин.

Дали някога режисьор като Ридли Скот ще използва наши актьори в свои филми?

Двама от главните герои в книгата на Пинтев са именноГенерала и Дългия, наред с такива като Тодор Живков, Андрей Луканов, Азис, Евгения Калканджиева, Христо Калчев, Михаил Горбачове, Бил Клинтън и много други.

„Искаме да ви покажем българите от новото време – с техните таланти, странности и недостатъци. Реших да заснема тези кадри с Елена Петрова, след като по случайност започнах да пиша втората си книга на датата, на която трябва да са заснети предоставените материали за филмовия експеримент (24 юли – бел. авт.)“, се казва още в писмото на журналиста до Ридли Скот и Кевин Макдоналд.

Ние само можем да пожелаем действително един ден наши актьори и актриси да получат главна роля някой голям холивудски филм.

източник: kliuki.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати