26 Април 2024 г. Петък

Ангел Марин: Използва се пожарникарски метод за гасене на пожар с огън

2012-01-30 08:49:52

Използва се пожарникарски метод за гасене на пожар с огън. Така предишният вицепрезидент Ангел Марин коментира скандалите около него, избухнали в медийното пространство заради помилванията.

Според него този шум се вдига, за да се прикрият по-важни скандали в България.

Ангел Марин помоли да не бъде свързван с Яне Янев. Лидерът на РЗС се закани да съди вицепрезидента на Георги Първанов, който обяви, че Янев лично е ходатайствал пред него безпринципно да помилва престъпник.

"Никога и по никакъв повод не съм се срещал с Марин и Първанов неофициално. Нито съм ходил по тъмна доба във вила "Калина". Всичките ми срещи с Първанов пък са били протоколирани", отвърна му Яне Янев в края на миналата седмица.

"Не мога да му попълвам паметта за какво е идвал и за какво е ходатайствал. Има регистрирани точно час и дата на това кога е поискал среща с мен. Може да кажа и кой го е довел. Но не ме завъртайте с човек, който използва неверни данни", беше категоричен днес пред bTV Ангел Марин.

 

По думите му има идея да бъде дискредитиран, защото не е одобрил доста молби за помилване и доста ходатайстване.

"Аз съм за публичност и откритост за всичко, свързано с помилванията, да се даде публичност на предложенията на затворите, на комисията по помилванията и на решенията на вицепрезидента, да се открият всички преписки, откакто съществува тази институция", заяви още Ангел Марин.

"Не е вярно, че съм пускал престъпници. Винаги съм гледал интереса на хората, които са извън затвора", коментира още предишният вицепрезидент.

Що се отнася до указа за назначаването му за втори мандат, Марин коментира, че той не е нужен.

"Няма нужда за втория мандат от такъв указ. Това е по мнение на юристите, които са ни консултирали тогава", обясни Ангел Марин.

Той обяви, че ще се занимава с обществена дейност, защото е постигнал своите върхове в кариерата като генерал от Българската армия и вицепрезидент, което било висок държавнически пост.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати