26 Април 2024 г. Петък

Тежка обстановка за пътуване в страната

2012-01-27 06:27:02

Продължава да е в сила забраната за движение на тежкотоварни автомобили с тегло и маса над 10 тона по републиканската мрежа в страната, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура".

Ограничението ще е в сила до подобряване на атмосферните условия. Сняг вали над цялата страна. Вятър духа в областите Плевен, Сливен, Кюстендил, Силистра, Перник, Варна, Стара Загора и Бургас.

През прохода "Шипка", "Петрохан", "Превала", "Рожен", "Предела", "Печинско", "Ришки" и "Вратник" е задължително движението с вериги и без ремаркета и полуремаркета. През проходите "Котленски" и прохода на Републиката товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета и с вериги.

Заснежени и обработени са пътните настилки на магистралите "Тракия", "Марица", "Люлин" и "Хемус", като е затворен за движение участъкът от Шумен до Варна по "Хемус".

Поради снегонавявания са затворени за движение пътищата Баирбаши-Кичево, Баирбаши-Ветрино, Варна-Добрич, Варна-Девня, Девня-Дъбравино, Старо Оряхово-Обзор. В Добричко връзката със Силистра и Русе ще е през селата Алеково и Алфатар, като е забранено движението на всички автомобили в областта.

Заради обилен сняг са затворени пътищата Казачево-Дебнево-Велчево, Шипково-Рибарица, Брезник-Божурище, Брезник-Сливница, Любеново-Никопол, Гривица - Згалево, връх Шипка-връх Бузлуджа, гр. Шипка - Шейново, Стара Загора-Нова Загора, Мъглиж -Гурково, Шумен-Варна, Златна нива- Войвода, Петолъчката-Бургас.

Временно затворен за движение е пътят Велико Търново - Свищов, както и пътищата Церова вода - Раковица, Валичево-Горна Козница-Бобовдол.

В Кърджалийско всички товарни коли трябва да са с вериги, а леките автомобили трябва да са с вериги по пътищата в общините Крумовград, Момчилград, Кирково, Джебел и Кърджали - Мост - Хасково. С вериги трябва да са товарните коли и в област Ловеч.

И леките автомобили трябва да са с вериги по пътищата атак-Доспат;Велинград-Сърница-Бърдуче, Белово-Юндола, Ракитово-Цигов Чарк-Превала, Велинград-Юндола-гара Аврамово.

В Плевенско товарните автомобили трябва да са с вериги, както и по пътищата Садово-граница с Хасковска област. По пътищата Гълъбово-Бяла Черква, Асеновград-Садово, Асеновград-Поповци, Асеновград-Първомай и Поройна-Леново всички коли трябва да са с вериги.

В Смолянско, Самоковско и Търговишко е задължително движението с вериги на всички МПС.
В Шуменско всички коли трябва да са с вериги.

Все още затворени за движение на автомобили са всички пътища от републиканската пътна мрежа в област Добрич с изключение на пътя Добрич-Балчик-Оброчище-Албена-Златни пясъци. Причина за затварянето на пътищата са силният вятър и обилният снеговалеж през нощта, които са намалили видимостта до под 10 м.

Тази нощ без ток останаха селата Люляк, Михаилово, Остра Могила, Воденичарово и Казанка в община Стара Загора, село Александрово в община Павел баня и квартал в град Николаево, както и селата Едрево и Паничерево в община Гурково.

Тази сутрин заради силен вятър и снегонавявания са затворени пътните отсечки Стара Загора-Нова Загора и Мъглиж-Николаево- Гурково. В почистването им ще се включат отново верижни машини.

По данни на електроразпределителните дружества около 120 населени места са без ток. Отстранени са аварии в над 240 селища.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати