20 Април 2024 г. Събота

Ливърпул елиминира Сити и е на финал за "Карлинг Къп"

2012-01-26 07:04:20

 

Ливърпул постигна страхотен успех, след като се класира за финала на "Карлинг Къп".

"Мърсисайдци" завършиха 2:2 при домакинството си на Манчестър Сити и с общ резултат от двата мача 3:2 елиминираха "Гражданите" на 1/2-финалната фаза на надпреварата.

Двата тима се изправиха един срещу друг на "Анфийлд", а домакините демонстрираха доста добра игра.

Гостите от Манчестър първи откриха резултата след фантастичен гол на Найджъл де Йонг в 31-ата минута, но в 40-ата минута Джерард изравни от дузпа.

В 68-ата минута обаче Сити отново излезе напред в резултата с гол на Един Джеко. В 74-ата минута обаче Белъми изравни и оформи крайния резултат.

Във финалния сблъсък на турнира Ливърпул ще спори за трофея с Кардиф, като шансовете на "Мърсисайдци" да вземат отличието са много големи.


През първите няколко минути гостите от Манчестър владееха повече топката и се опитваха да създадат нещо опасно пред вратата на Пепе Рейна.

В 4-ата минута обаче домакините имаха невероятно положение, което бе спасено от Джо Харт.

В една ситуация топката попадна в краката на Хосе Енрике, който бе на метър от вратата на Сити. Изпълнението на испанеца обаче бе крайно разочароващо. Топката пък бе избита от Харт, като се удари в крака му.

Две минути по-късно домакините имаха нов добър шанс да отбележат попадение, след като Глен Джонсън стреля от далечна дистанция. Харт обаче бе на мястото си и улови топката.

През първите минути Сити имаше доста затруднения да създаде опасно голово положение, но въпреки това "Гражданите" продължиха с опитите си да стигнат до попадение.

В 10-ата минута обаче Самир Насри опита нещо интересно и отправи удар от далечна дистанция, който бе неточен и топката излезе в аут.

Като цяло на терена не се случи нищо кой знае колко интересно през следващите няколко минути и битката се водеше предимно в средата на терена.

В 18-ата минута реферът трябваше да отсъди дузпа в полза на Манчестър Сити, заради нарушение на Чарли Адам, но не го стори.

Три минути по-късно Крейг Белъми получи прекрасен пас от Хосе Енрике и със страхотен удар от няколко метра застраши вратата на домакините. Джо Харт обаче се намеси великолепно и успя да отрази удара му.

И двата отбора се опитваха да създават голови положения, но в крайна сметка домакините имаха повече голови възможности от началото на мача.

Въпреки, че Пул имаше по-добрите възможности за гол, Сити успя да поведе в резултата.

В 31-ата минута Найджъл де Йонг вкара фантастичен гол с удар от 25-30 метра.

Той получи хубав пас от Давид Силва и без да се замисли стреля от голямата дистанция.

Голяма вина за това попадение има трагичният от началото на мача Чарли Адам, който не направи нищо в ситуацията.

Две минути след това Чарли Адам шутира от малък ъгъл и можеше да вкара изравнителен гол, но Харт отново спаси.

Постепенно домакините опитаха натиск над своя противник в търсенето на изравнително попадение.

В 37-ата минута Даунинг направи поредица от финтове и центрира остро в наказателното поле на Сити, но нямаше кой да засече топката.

Две минути по-късно Майка Ричардс игра с ръка като вратар в наказателното си поле и Ливърпул получи право да изпълни дузпа.

С нейното изпълнение се нагърби Стивън Джерард, който изравни резултата в 40-ата минута на мача.

В ситуацията реферът трябваше да изгони Майка Ричардс, но го пожали и го остави на терена.

До края на полувремето не се стигна до повече попадения и резултатът се запази.

Второто полувреме започна с много силен удар от страна на Дирк Каут, който обаче бе спасен по фантастичен начин от стража на гостите Джо Харт.

Като цяло втората част започна по изключително добър начин за Ливърпул и домакините притиснаха здраво своя опонент.

В минутите до 54-ата Джо Харт на два пъти спаси отбора си да не допусне попадение във вратата си.

Английският национал Стюърт Даунинг имаше две страхотни положения, които обаче бяха вещо отразени от стража на Сити.

Определено Манчестър Сити изобщо нямаше късмет през второто полувреме и си личеше, че "Гражданите" имат сериозни затруднения.

В 60-ата минута Сабалета опита остро центриране, с което да намери свой съотборник, но никой не засече топката.

Добрата игра на домакините продължи и две минути по-късно Крейг Белъми имаше супер възможност да отправи удар, но в крайна сметка се размина с топката и тя излезе в тъч за домакините.

В 67-ата минута обаче противно на очакванията, както стана и през първото полувреме, Манчестър Сити стигна до втори гол във вратата на Ливърпул.

Джеко получи хубав пас от Коларов и засече топката във вратата на Рейна.

Не може да не се отбележи, че Ливърпул бе по-добрият отбор през второто полувреме, а и през целия мач, но въпреки това не успя да реализира доста от положенията си.

В 74-ата минута обаче все пак добрата игра на Ливърпул даде резултат и Крейг Белъми изравни.

Той направи прекрасно двойно подаване с Глен Джонсън и с хубав удар прати топката в ъгъла на Джо Харт.

В 81-ата минута Един Джеко изведе по прекрасен начин Адам Джонсън и последният се намираше на супер удобна позиция за директна стрелба, но Рейна улови неговия удар.

Toчно три минути преди края на редовното време Сити имаше отлична възможност да отбележи след разбъркване в наказателното поле на противника, но не успя.

До края на мача не се стигна до повече голове и резултатът се запази.

ЛИВЪРПУЛ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 2:2
0:1 Де Йонг 31'
1:1 Джерард 40' дузпа
1:2 Джеко 68'
2:2 Белъми 74'

ЛИВЪРПУЛ: Рейна, Джонсън, Агер, Шкъртел, Енрике, Даунинг, Джерард, Адам, Хендерсън, Каут (91 - Каръл), Белъми (88 - Кели)

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Хaрт, Ричардс, Лескът, Сабалета, Коларов, Савич (46 - Агуеро), Насри, Де Йонг (77 - Джонсън), Бари, Силва, Джеко

 

 

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати