28 Март 2024 г. Четвъртък

Реал Мадрид надигра Барселона, но каталунците ликуваха накрая

2012-01-26 06:33:18
Реал Мадрид показа, че може да играе футбол, но това се оказа недостатъчно. Белите завършиха при равенство 2:2 срещу Барселона в реванша от четвъртфиналите за купата на Испания и след 1:2 в първия мач каталунците продължават напред.

Мадридчани изиграха може би най-силния си мач за сезона и категорично надиграха вечния си съперник. Особено през първото полувреме обаче те направиха куп пропуски, а Месут Йозил тресна гредата.

В края на полувремето обаче блесна Лео Меси и изработи гол на Педро, а минута след него Дани Алвеш вкара второ попадение с истински снаряд.

След почивката обаче Реал продължи да играе добре и върна два гола - чрез Роналдо и Бензема. Малко преди края обаче Серхио Рамос бе изгонен за втори жълт картон и това обрече усилията на съотборниците му.

Съдията пък накара и двата отбора да имат претенции към него, тъй като не отсъди една чиста дузпа за Барселона и две такива за Реал Мадрид. Гол на мадридчани също така бе отменен, макар при това положение съдията да имаше достатъчно основания за решението си.


Подобно на повечето дербита с Реал, треньорът на Барса Пеп Гуардиола бе заложил на най-добрия си състав и не бе направил нито една промяна, спрямо титулярните 11 преди седмица.

За сметка на това Жозе Моуриньо заряза дефанзивния си подход и пусна в игра направилите добър мач през уикенда Кака и Йозил титуляри. Много по-голямо впечатление обаче направи присъствието на Пепе, който уж бе наказан от ръководството на клуба, но сега излизаше като титуляр.

В няколко от предишните мача Реал Мадрид успяваше пръв да вкара ранен гол, включително и в 27-та секунда на мача от първенството на "Сантяго Бернабеу". 

И белите можеше дори да подобрят това постижение, тъй като имаха златен шанс още в 9-та секунда. Грешен пас назад на Дани Алвеш бе пресечен от Игуаин сам срещу Пинто, но диагоналният му удар прати топката покрай гредата.

Още не бяха свършили повторенията на това положение, когато Реал имаше втора страхотна възможност. След центриране от фаул топката мина зад защитата на Барса и първо Серхио Рамос пропусна да засече с летящ плонж с глава, а зад него Игуаин засече от два метра, но право в тялото на Пинто.

В 6-та минута гостите имаха трета опасна атака, когато Йозил изведе Роналдо на скорост и португалецът нанесе удар със завъртане от десетина метра, но покрай гредата.

Барса отговори с удар от фаул на Дани Алвеш, който обаче срещна стената. След това пък Алексис не успя да овладее дълга топка между двама защитници в наказателното поле
 
Мачът бе много открит и динамичен и топката почти не се задържаше в центъра на терена. В 11-та минута Реал имаше опасна контраатака, при която Кака изведе Роналдо и той за малко да повтори гола си от първия мач преди седмица, но този път Пинто внимаваше и спаси. За Барса пък Фабрегас отне топка в центъра на терена и започна контра по крилото, пред наказателното поле подаде на Меси, но аржентинецът стреля неточно встрани от вратата.

Агресивната игра на мадридчани водеше и до доста повече корнери пред вратата на Барса. След центриране от един от тях топката се удари между ръката и гърдите на Серхио Бускетс, но не изглеждаше да има умисъл от негова страна.

Най-активен от гостите бе Месут Йозил. И германецът бе на сантиметри да увенчае играта си с феноменален гол. Той финтира защитник в половината на Барса и отправи топовен удар от 30 метра, топката тресна сглобката на гредите, тупна на голлинията и излезе навън.

В 27-та минута Пинто се опита да се направи на прословутия колумбийски вратар Рене Игита и за малко да бъде наказан. Той финтира пресиращия го Йозил, но след това пасът му бе пресечен от Игуаин в наказателното поле. Аржентинецът можеше да поднесе назад за Чаби Алонсо, който да засече от упор, но вместо това се полакоми и ударът му срещна тялото на Пинто.

В 35-та минута Барса имаше претенции за дузпа, когато Алексис получи извеждащ пас в наказателното поле и Пепе протегна крак и го спъна. Съдията обаче не видя нарушението. Само няколко минути по-късно обаче и Реал можеше да протестира за дузпа, когато Рамос се пребори за спорна топка в наказателното поле и изпълни задна ножица, която докосна върха на пръстите на Абидал и това определено омекоти удара.

Полувремето вървеше към своя край и Барселона определено трябваше да е доволна, че се прибира на почивката без допуснат гол. Противно на логиката на игра обаче Барса вкара два бързи гола.

Първо в 43-та минута Лео Меси направи страхотен индивидуален пробив, увлече няколко защитника и накрая чукна към непокрития Педро, който сам срещу Касияс вкара топката в мрежата.

До края Меси бе участник в две спорни ситуации. Първо аржентинецът срита откровено отзад Пепе и получи заслужен жълт картон. След това обаче срещу него бе извършено почти идентично нарушение от Ласана Диара и това трябваше да е втори жълт картон за халфа на Реал, но съдията му го спести.

Барса обаче сама взе правосъдието в собствените си ръце. След първоначалното центриране от фаула топката бе избита, но попадна в Дани Алвеш, който изстреля истински снаряд извън наказателното поле и заби кълбото право в горния далечен ъгъл.

Почивката изобщо не охлади страстите и само за няколко минути след почивката имаше две съдийски решения в ущърб на Реал. Първо умишлена игра с ръка на Меси не бе санкционирана, а това щеше да е втори жълт картон за него. След това пък гол на Серхио Рамос бе отменен. Защитникът засече с глава центриране от фаул, но точно преди удара при борба за топката дръпна леко за ръката Дани Алвеш и съдията отсъди нарушение в атака.

Играта постепенно се успокои и Жозе Моуриньо реши да направи двойна смяна и пусна в игра Карим Бензема и златната резерва Хосе Кайехон на мястото на Кака и Игуаин.

В 67-та минута нещата станаха интересни, защото Реал върна един гол. Месут Йозил изведе чудесно Роналдо в наказателното поле, португалецът успя да заобиколи Пинто и от малък ъгъл вкара топката в мрежата.

Пепе обаче така и не можеше да мине без да се забърка в някой скандал. При борба за топката с Фабрегас той разпери ръка и с гръб към Сеск го удари в лицето. На пръв поглед изглеждаше, че няма умисъл в действията на Пепе, но ситуцията нямаше как да не напомни за инцидента с Меси преди седмица.

Този инцидент обаче много бързо остана на заден план, тъй като Карим Бензема вкара втори гол и заплете тотално нещата. Грешно изчистване на Пике бе пресечено с глава от Кайехон и Карим Бензема стигна пръв до отскочилата топка в наказателното поле, във въздуха финтира Пуйол и от воле заби топката в мрежата.

Четвърт час преди края Реал можеше да вкара и трети гол. Йозил подмина като на парад Абидал по крилото и от аулинията поднесе назад към Роналдо, който обаче от не  намери добре топката от не повече от 5-6 метра от вратата.

Самият Йозил имаше възможност за удар от наказателното поле, но топката рикошира в тялото на защитник и мина покрай вратата.

В 78-та минута Реал Мадрид също не получи стопроцентова дузпа. Бензема бе изведен зад защитата с дълъг пас и овладя топката. Зад него обаче Пуйол го изблъска брутално в гръб и направо го запрати в тялото на Пинто. Съдията обаче не видя това.

Барселона имаше сериозни затруднения да организира атаките си. Лео Меси обаче спечели пряк свободен удар на опасна позиция и самият той стреля добре над стената, но прати топката над напречната греда.

В 84-та минута отново Меси се възползва от свободните пространства в половината на Реал и след индивидуален пробив нанесе удар от границата на наказателното поле, но встрани от вратата.

За Реал Мадрид Роналдо засече с глава центриране от корнер, но не уцели вратата.

Три минути преди края напрежението се покачи още повече, тъй като Серхио Рамос бе изгонен много спорно за втори жълт картон. Той го получи заради въздушно единоборство, при което ръката му удари Серхио Бускетс в лицето, но нямаше абсолютно никакъв умисъл в действията му.

В последната минута Педро можеше да сложи точка на спора, когато топката му бе сервирана на главата на пет метра пред вратата, но той стреля право в ръцете на Касияс.


Барселона - Реал Мадрид 2:2

1:0 Педро 43
2:0 Алвеш 45+3
2:1 Роналдо 67
71 Бензема 72

Червен картон: Серхио Рамос 87

Барселона: Пинто, Алвеш, Пике, Пуйол, Абидал, Бускетс, Шави, Иниеста (30 Педро), Фабрегас (70 Тиаго), Алексис (79 Масчерано), Меси

Реал Мадрид: Касияс, Коентрао, Пепе, Рамос, Арбелоа, Чаби Алонсо, Ласана Диара (46 Гранеро), Кака (61 Кайехон), Йозил, Роналдо, Игуаин (61 Бензема)
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати