29 Март 2024 г. Петък

ПРОГНОЗА: Барселона - Реал Мадрид

2012-01-25 14:10:13
Барселона - Реал Мадрид, мач-реванш от четвъртфиналите на турнира за купата на Испания. Стадион "Ноу Камп", начало 23.00 часа.


Групата на Барселона:

Вратари: Валдес, Пинто
Защитници: Дани Алвеш, Пуйол, Пике, Абидал, Адриано
Полузащитници: Масчерано, Фабрегас, Бускетс, Шави, Иниеста, Тиаго, Куенка, Дос Сантос, Серхи Роберто
Нападатели:  Меси, Алексис, Педро

Контузени: Афелай, Вия, Фонтас

Извън състава: Кейта


Групата на Реал Мадрид:

Вратари: Касияс, Адан, Мехиас
Защитници: Марсело, Пепе, Рамос, Арнелоа, Албиол, Коентрао, Варан, Карвальо
Полузащитници: Ласана Диара, Чаби Алонсо, Йозил, Кайехон, Кака, Гранеро, Шахин
Нападатели: Роналдо, Игуаин, Бензема

Контузени: Кедира, Ди Мария


ПРОГНОЗА: Реваншът между Барселона и Реал Мадрид   от четвъртфиналите за купата на Испания е мач, който има смесени емоции. От една страна победата на каталунците в първата среща в Мадрид намалява сериозно интригата. Дори и феновете на "белите" не таят големи надежди за краен успех.

От друга страна обаче страстите остават високи, заради поредните скандали, които съпътстваха дербито. Настъпването на Пепе срещу Меси предизвика гневни реакции не само в Каталуния, но и в цял свят. Дори и мнозина от феновете на Реал останаха засрамени от поведението на португалеца, а ръководството го наказа с "треньорска контузия".

Все още не се знае дали Пепе ще бъде в групата за мача в Барселона, но феновете на "Ноу Камп" със сигурност ще покажат отношението си дори и той да не присъства.

Феновете на Реал от своя страна пък останаха недоволни от защитната тактика и неубедителната игра на отбора в първия мач. Стигна се дори до освирквания срещу Жозе Моуриньо в следващия мач от първенството. Сега целия тим на мадридчани ще иска да се реваншира на привържениците и да покаже достойна игра.

Тези фактори ще направят мача довечера почти толкова напрегнат, колкото и ако интригата за продължаване напред бе висока. При един ранен гол на Реал, дори и тя би била налице. А в последните няколко мача ако не друго, "белия балет" успява поне това - да вкара ранен гол.

Очакваната по-отворена игра на Реал обаче може да изиграе лоша шега на отбора. Каталунците и без това наказват всяка грешка и всяка пролука в отбраната на съперника, а сега вероятно ще имат още повече подобни шансове. На всичкото отгоре в състава на Реал ще липсват две от най-важните фигури, които противодействат на гладката игра на каталунците - Пепе и Кедира.  Липсата на скоростния Ди Мария също не помага в това отношение.

В последния мач Жозе Моуриньо разчупи шаблона и вместо любимите си дефанзивни халфове пусна двама плеймейкъри в лицето на Кака и Йозил. Срещу Атлетик Билбао това даде резултат, а германецът и бразилецът показаха проблясъци от най-добрата си форма. Срещу Барселона обаче не се знае колко често ще имат топката, за да направят нещо с нея. 

Поради всички тези причини очакванията ни са за по-добре стоящ на терена Реал Мадрид, но нова победа на Барселона.

Резултат: 3:1
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати