26 Април 2024 г. Петък

БСП скача на Цветанов, обмисля вот на недоверие

2012-01-24 16:10:29

БСП обмисля вот на недоверие заради Цветан Цветанов по повод случаите на полицейско насилие, заяви на пресконференция лидерът на социалистите Сергей Станишев. Според него МВР шефът заслужавал оставка.

"Ще използваме целия арсенал на парламентарни средства за ясни отговори, за поемане на политическа отговорност, това не изключва и темата за вот на недоверие", посочи Станишев.

Според него основание да поискат оставката на Цветанов е не само поредният случай на полицейско насилие в с. Мировяне, но и случаят с отвличането и убийството на Мирослава Николова от Перник, който бил станал неразкриваем след самоубийството на основния заподозрян.

Тази сутрин шефът на силовото министерство цитира случай в село Скравена, при който младежи надраскали 15 къщи със свастики и били задържани, а по-късно родителите им се оплакали от полицейско насилие, а такова според Цветанов нямало.

От БСП обаче обявиха, че една от майките е подала жалба за полицейско насилие. Показанията на младежите били изтръгнати с електрошокова палка, а единият от пострадалите си е извадил съдебномедицинско удостоверение.

 

"Имаме некомпетентност и арогантност от страна и на поведението на полицията, и на висшите представители в държавата, в това число и на министър-председателя", смята Сергей Станишев.

По думите му вътрешния министър Цветан Цветанов налагал репресия, а действията на полицията в село Мировяне лидерът на социалистите определи като "неприемливи".

"Премиерът реагира бързо и поиска оставки. И как реагира министърът на вътрешните работи – с мъмрене. Цветанов съобразява ли се с мнението на министър-председателя, питам аз", възмути се Станишев. 

Той реагира остро и на "арогантната намеса" на Цветанов в работата на правосъдието. Очевидно е и нежеланието на прокуратурата да разследва случаи, свързани с управляващите, констатира още той, визирайки спирането на разследването по "Танов гейт". 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати