Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Април 3
Начало arrow Крими arrow 3 години и половина затвор за Цар Киро

3 години и половина затвор за Цар Киро

  Print E-mail
2012-01-23 17:52:39
източник: dnes.bg

Присъда от три години и шест месеца затвор при опървоначален общ режим постанови Асеноградският районен съд за Кирил Рашков. След 11-часово съдебно заседание магистратите признаха за виновен провъзгласилия се за цар ромски бизнесмен. Той беше осъден заради отправени закани за убийство по адрес на чичото и лелята на убития преди 4 месеца Ангел Петров – Веселин Христов и Иванка Петрова. 

 В решението на съда е записано, че заканата за убийство може да възбуди страх у Иванка и  Веселин и може да бъде изпълнена от Кирил Рашков.

Съдът в Асеновград осъди Цар Киро и да заплати по 2 хиляди лева на Веселин Христов и Иванка Петрова обезщетение заради причинените им неимуществени вреди.

Цар Киро ще се бръкне в джоба с още 689 лева разноски по делото и 160 лева държавни такси. 

Присъдата е нагласена, ревна в съдебната зала съпругата на Цар Киро -  Царица Костадинка. "Боли ме главата, не искам да говоря", беше реакцията на осъдения ромски барон.  

Присъдата за Цар Киро не е достатъчна, но е хубаво, че съдът не си е затворил очите за фактите. Все пак се надяваме срещу него да бъдат повдигнати обвинения и за поръчителството на убийството на Ангел, коментира Веселин Христов. 

Докато съдията произнасяше присъдата, пред Съдебната палата в Асеновград се бяха събрали около 100 души със свещи в ръка.

Те направиха мълчаливо бдение, за да почетат четвъртия месец от смъртта на 19-годишния Ангел. Не три години и половина, а доживотен затвор заслужава този човек, е мнението, около което се обединиха хората.  

От размера на присъдата ще бъдат приспаднати 4-те мессеца, които Цар Киро прекара в следствения арест. Присъдата може да се обжалва пред Пловдивския окръжен съд.  Днес беше първото и последно заседание по делото, което започна в 9 часа сутринта и приключи в 19.30 часа. Бяха разпитани 12 свидетели, а Кирил Рашков беше защитаван от трима адвокати. 

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Крими
  Новини Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дондуков", съобщи ...
  Новини Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще се бди за ...
  Новини Преводът на обвинението срещу Васил Божков и документите за екстрадиция на бизнесмена от Обединените арабски емирства е готов. Това съобщава БТВ, позовавайки се на източник от ...
  Новини Анализатори не очакват реални резултати от обявената от главния прокурор Иван Гешев вчера ревизия на приватизацията от последните 30 години.Финансистът Емил Хърсев коментира пред ...
  Новини Специализираната прокуратура е отделила материали от първото обвинение срещу Васил Божков, за да образува ново разследване срещу него. Това е свързано и с твърденията за изнасилвания на ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?