26 Април 2024 г. Петък

Трима от СДВР "опират пешкира" за гафа в Мировяне

2012-01-23 17:50:47

Вътрешният министър Цветан Цветанов е подписал заповеди за наказание на трима ръководни служители на СДВР.

Дисциплинарните мерки са заради "неупражнен контрол и допуснати неправомерни действия спрямо граждани" по време на проведената полицейска операция в село Мировяне.

МВР шефът прекратява заповедта, с която главен инспектор Красимир Кръстев бе временно назначен на длъжност началник на Второ РПУ.

 

Главният инспектор е наказан с "Порицание" за срок от шест месеца и е върнат на предишната му длъжност – началник сектор "Противодействие на икономическата престъпност" в столичното Четвърто РПУ.

Дисциплинарно наказание "Порицание" за срок от една година е наложено и на главен инспектор Борис Митов, началник на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" във Второ РПУ.

Мотивите за подписаната заповед са, че след като е организирал провеждането на полицейската операция, Митов не е упражнил необходимия контрол над подчинените си служители, с което е нарушил длъжностните си задължения.

Наказание "Мъмрене" със срок от три месеца е наложено и на директора на Столичната дирекция на вътрешните работи старши комисар Валери Йорданов.

Мотивите за това са допуснати нарушения при осъществяване на специализираната полицейска операция.

Наказанията на Цветанов идват часове, след като премиерът Бойко Борисов обяви, че чака от вътрешния министър "няколко оставки" за гафа с полицейското насилие над Петър и Малина Начкови в събота пред базара Илиянци.

"Биха ме в главата, ритаха ме", разказа за преживения ужас Петър Начков и добави, че полицаите са му наредили да си откачи колана, тъй като седял в автомобила си, той се уплашил, те го свалили от колата и започнали да го ритат в снега.

По-късно при акцията на МВР в дома им в село Мировяне пък участвали 20 барети, които намерили едва 5 кутии цигари без бандерол.

Както е видно обаче – до оставки в МВР не се стигна.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати