20 Април 2024 г. Събота

Божинов се разкая, иска да се извини публично

2012-01-22 09:47:16

Българският нападател на Спортинг Лисабон Валери Божинов горчиво съжалява за постъпката си по време на двубоя от турнира за Купата на Португалия срещу Морейрензе, твърди иберийското издание "Record".

Според информации на базираната в Лисабон медия нападателят има желание да се извини публично за това, че потъпка треньорските указания и реши да бие дузпа, въпреки че друг трябваше да я изпълни.

Божинов обаче на своя глава взе топката и изпълни сам дузпата, но я пропусна. В ситуацията той избута Мати Фернандес и показа много нагло отношение.

Вследствие на всичко това Бож бе натирен от първия отбор и има много голяма вероятност да напусне тима.

Нападателят обаче съжалява горчиво за случилото се и според португалското издание той е настоял да се извини публично.

В Португалия отсичат, че по принцип българинът не е проблемен играч и е уважаван във всички отбори, в които е играл до момента.

Междувременно от "Record" решиха да потърсят за коментар бившия му съотборник в Манчестър Сити Джеовани.

"Бож е добро момче и страхотен футболист", коментира бразилецът, който очевидно има добро мнение за българския национал.

Бившият капитан на Спортинг Ивайло Йорданов от своя страна упреква Божинов за своеволието му.

"Той има талант, но трябва да го докаже както на терена, така и в живота", заяви бившият национален нападател пред "Антена 1".

Според легендарния футболист на "Лисабонските лъвове", в цялата ситуация в 92-ата минута по време на мача между Спортинг и Морейрензе, капитанът не си е свършил работата, след като е допуснал да се стигне до подобно нещо.

"Да си капитан на Спортинг е чест, но и голяма отговорност. Трябва да спазваме указанията по време на мача. Капитанът не само носи лентата на ръката си. Къде беше капитанът на Спортинг в онази ситуация?", добави екснационалът.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати