24 Април 2024 г. Сряда

203 снегорина рият София. Пръскат и смески

2012-01-21 08:57:58

203 специализирани машини участват в почистването на улиците в София, заяви директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.

Почистването на уличната мрежа е започнало около 3.00 часа тази нощ непосредствено след началото на силния снеговалеж, посочи тя.

Няколкократно са обработени улиците на масовия градски транспорт, тези с обществена значимост в кварталите и стръмните участъци.

Първоначалната обработка е със смеси срещу заледяване, припомни Георгиева. След натрупването на по-голямо количество сняг е започнало избутването му от пътните платна.

Обработени двукратно със смеси срещу заледяване са и спирките на градския транспорт.

 

От инспектората призовават гражданите да започнат почистване на тротоарите при жилищата им. В следобедните часове ще започнат и проверки за изпълнението на това задължение.

Пътищата в природен парк "Витоша" се почистват.

Около 20 минути е имало затруднение в движението на трамваите по линии 20 и 22 заради аварирал вагон на трамвай на ул. "Екзарх Йосиф". Повреденият вагон вече е в депото за ремонт.

Затруднение в движението на трамваите е имало и при бул. "Христо Ботев" и бул. "Македония", но причината е отстранена.

Спряно е движението на автомагистрала “Тракия”, след като снегът в комбинация с високата скорост, се оказа опасна комбинация за 44-годишен шофьор.

Мъжът от Съединение катастрофира тежко с лекия си автомобил „Ауди А6” в 9,15 часа на магистрала „Тракия”.

На 125-километър в посока Бургас той се блъска в разделителната мантинела. Наложило се е екип на пожарната да реже ламарините на колата, за да извади пострадалия водач.

„Раненият е със счупена ръка и травма на главата”, съобщиха за Dnes.bg от Университетската болница «Свети Георги» в Пловдив.

Според разследващите най-вероятната причина за катастрофата е движение с несъобразена с метеорологичните условия скорост. В района на Пловдив вали обилен сняг и духа силен вятър.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория София


Новини
Третият лъч на метрото се очаква да тръгне на 26 август, разкри столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като инспектира столичната 51 детска градина "Щурче".В м ...
Новини
От МВР не отчитат засилено движение по пропускателните пунктове в неделния ден, който е първия ден на Възкресение Христово, информира БНР. Мнозина столичани напуснаха София преди празни ...
Новини
172 снегорина са на терен в София, съобщава БНР.Те обработват улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, както и основни улици в кварталите, стръмни участъци и общински пътища.За ...
Новини
За три дни заразените с коронавирус в света са скочили до над 300 000. У нас за миналото денонощие има общо 29 нови случая. Това обяви шефът на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.171 стана ...
Новини
Специализирана акция се провежда в столичния квартал "Факултета". Тя е започнала около 19.30 часа, съобщи "Нова телевизия".Операцията е насочена срещу разпространен ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати