19 Април 2024 г. Петък

Божинов издъни Спортинг - пропиля дузпа в 92-ата минута

2012-01-20 06:52:24

 

Българският национал Валери Божинов се превърна в грешник за своя клубен отбор Спортинг Лисабон.

Роденият в Горна Оряховица футболист тотално провали отбора си при домакинството на слабака Морейензе.

Двата отбора се изправиха един срещу друг в среща от Група А на турнира Купа на Лигата, която се игра на стадион "Жозе Алваладе" в португалската столица Лисабон.

Домакините имаха надмощие над своя опонент, но стигнаха само до равенство 1:1.

Божинов от своя страна остана първоначално резерва в сблъсъка, като Домингош Пациенциа предпочете да пусне в нападението на тима перуанеца Андре Карило и уругваеца Себастиан Рибас.

Все пак обаче не добрата игра на двамата през първото полувреме принуди наставника на лисабонци да прави промени в състава си. Той извади от игра Рибас и пусна на неговото място Валери Божинов, а освен него на терена от началото на втората част влезе и чилиецът Мати Фернандес, който замени Даниел Карико.

Двубоят започна много добре за Спортинг и натискът на "лъвовете" през първите няколко минути от тази среща даде очаквания резултат.

В 28-ата минута бившият футболист на испанския Севиля Диего Капел се възползва от много груба грешка на противников защитник и мушна топката във вратата на гостите. Все пак обаче гостите стигнаха до точка след попадение на Гилас в 35-ата минута.

В 92-ата минута на двубоя Жефрен Суарес бе спънат в наказателното поле на Морейрензе, заради което реферът отсъди дузпа в полза на домакините.

С нейното изпълнение се зае самият Божинов, който обаче отправи твърде предвидлив удар и не затрудни особено вратаря на гостите.

В последните секунди на мача българинът можеше да се реваншира на своите съотборници за изпуснатата дузпа, но направи много сериозен пропуск в една ситуация.

 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати