23 Април 2024 г. Вторник

Ако аз съм слаб премиер, Станишев трябва да го е нямало!

2012-01-19 15:53:44

Президентът Първанов като казва, че сме слабо правителство, за предишните трябва да каже, че ги няма.

Това заявява премиерът Бойко Борисов пред министрите на правителственото заседание във вторник при обсъждането на точката за отчуждаване на земи при изграждането на пътя към язовир „Цанков камък”, внесена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

По думите й това е небезизвестният път към „Цанков камък” – „златният път, който е „построен незаконно“ и за да се въведе с акт 16, е необходимо първо да се направят отчужденията, както това станало за Хаинбоаз и за Струма – ЛОТ нула.

„Значи той за това правителство, предишните, които са строили по такъв начин, неговият приятел Гагаузов, трябва да каже, че изобщо нямат правителство тогава, ако ние сме слаби“, ядосва се премиерът и  коментира думите на президента Георги Първанов от края на миналата седмица, че Борисов е слаб премиер.

„Как слабо правителство, господин премиер, направил съм два музея за две години, четири театъра съм ремонтирал, четири художествени училища, реформа…!? Как слабо правителство?! Не съм съгласен с такова определение“, защитава министър-председателя Вежди Рашидов.

Регионалният министър Лиляна Павлова добавя, че има доста такива ключови пътни обекти, които не са въведени в експлоатация. Те по етапно ще се отчуждават и до края на лятото всички ключови пътища трябва да бъдат  узаконени.

 

„Госпожо Павлова, възлагам Ви, защото те, когато аз отида в петък на парламентарен контрол, обикновено всички четат декларации тогава с мен и след като прочетат декларация, веднага излизате и почвате да им четете как са строили. Защото Станишев вчера бил казал, че това, което строим като магистрали и инфраструктура, било нещо пушилка. Нещо такова бил казал. Те не само че пушилка не са правили, а там, където са се опитали да правят нещо, са го правили незаконно“, нарежда премиерът.

Рашидов отново се обажда, че направил проверка, която показала, че нямало нито един консултант от сегашното правителство.

„Няма, въпреки че сме високи експерти. Аз бих бил консултант, много скъпо платен, по художествените естетически качества на каскади, топлоелектрически централи, всичко, което касае естетизацията. За съжаление, няма още такава фирма, а пък и няма кой да ми даде два милиона“, оплаква се министърът на културата.
„Казваш го сериозно, не с чувство за хумор?“, пита го Борисов.

„Ако забелязвате, аз съм темерут човек на вид и нямам никакво чувство за хумор, а чувство за правда. Благодаря!“, отвръща му Рашидов.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати