17 Април 2024 г. Сряда

Григор загуби епичния сблъсък с Алмагро

2012-01-18 13:53:13

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн.

Разбираемо Григор започна малко сковано днешната среща и още в първия си сервис гейм пропусна две възможности за пробив. За щастие със стабилна игра той се измъкна от критичната ситуация удържайки подаването.

В третия гейм Димитров обаче не успя да избегне пробива и в последствие позволи на Алмагро да дръпне с 3/1. Постепенно българинът се отърси от напрежението, намери дължината на ударите си, успя да спечели подаването си за 3/2, а в шестия гейм се възползва максимално от липсата на първи начален удар на Алмагро и върна пробива за 3/3

Следващите два гейма бяха убедително спечелени от подаващите, което принуди испанеца да сервира за оставане в сета (при 4/5). В този момент Николас заложи на продължителните разигравания, но българинът демонстрира великолепно предвижване по корта. Той успя да неутрализира атаките на своя опонент и дочака своя шанс, пробивайки испанеца за 6/4.

Фантастичната игра на хасковлията продължи и в началото на втората част, когато след два фамозни минаващи удара той спечели убедително своето подаване, а след това стигна и до две възможности за пробив, които за съжаление, не успя да оползотвори.

В третия гейм обаче Григор заигра малко по-пасивно, позволи на опонента си след два уинъра от форхенд да стигне до шанс за пробив и след спорно съдийско решение испанецът поведе с 2/1.

Оттук до края на сета инициативата премина на страната на Алмагро, като Димитров спечели само два сервиз гейма и логично отстъпи с 3/6.

За разлика от предишните два сета този път Григор удържа втория си сервиз гейм (за 2/2), а в петия гейм отново “показа зъби” и след великолепна игра на мрежата стигна до пробив за 3/2.

Амагро реагира като ужилен и опита веднага да върне брейка, но първата ни ракета устоя и затвърди преднината си за 4/2. За съжаление обаче последваха изключително силни минути за световния номер 10, който сред серия от три поредни гейма принуди Димитров да сервира за оставане в сета.

Ключов за изхода на четвъртата част се оказа седмият гейм, в който Григор рязко понижи представянето си, първият му начален удар не функционираше, допусна двойна грешка и логично се стигна до пробив, който беше достатъчен на противника му да възстанови на статуквото на корта.

Преди старта на решителния пети сет Григор получи схващане в бедрото и прибягна до услугите на физиотерапевт, а при подновяването на играта стана видно, че не е в състояние да се противопостави на испанеца.

Алмагро без особени усилия записа серия от шест поредни гейма и на практика сложи точка на спора и на надеждите ни за първи път да видим наш представител (при мъжете) достигнал до трети кръг на турнир от Големия шлем. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати