24 Април 2024 г. Сряда

Капка до последна капка ще се бори за "Атака"

2012-01-17 08:44:41

Ако има достойнство, Волен Сидеров трябва да подаде оставка. Това заяви Капка Сидерова пред bTV в коментар за семейно-политическата драма в „Атака“, което доведе до разрив в партията.

Тя категорично отрече твърденията, че е била обсебила „Атака“ и е разбила партията. Сидерова е категорична, че тя трябва да продължи да съществува, след като лидерът й се оттегли. Ако това не стане обаче, Капка имала и план „Б“.

Тя разбрала за изневярата на Сидеров от медиите, когато през лятото видяла негови снимки във вестник. В началото Волен отричал,  лъгал, че обикаля структурите из страната, за да подготвя президентските и местните избори, а всъщност бил с Гаджева.

„В началото бях наранена. След това приех, че такива неща се случват в много семейства. Бяхме 20 години един тандем, една смазана машина. Това обаче се промени, след като се появи друга жена в живота му и отношенията се развалят“, разказа Сидерова.

Тя разбрала за Деница последна, след като това било групова тайна в парламента и в редакцията на партийния вестник. Все пак обаче тя се е опитала да спаси семейството си.

„Цяла година се опитвах да спася семейството си и да предотвратя последиците, които виждах, че очакват партията. За съжаление безуспешно. Когато един човек е политик, трябва повече да внимава с поведението си и да носи своята отговорност за последиците от това, което върши“, смята Сидерова.

Деница Гаджева била съученичка на Димитър Стоянов. Именно доведеният син на Сидеров я вкарал в политиката.

„Говорила съм с Волен, че това е огромна грешка. Навсякъде по света се случват такива неща.  Но любов, любов, но когато си политик, тогава ти поемаш отговорността и избираш едното или друго“, смята Сидерова и даде пример с Бил Клинтън и Доминик Строс-Кан.

Според нея обикновено такива истории са фатални за един политик.

„Тогава бях готова да простя в името на партията и на това, което сме създали“, призна още Капка.

Тя твърди, че отцепниците от „Атака“ не са напуснали заради нея, а по свои лични мотиви – заради промененото отношение на Сидеров към тях, което станало преди година.

Като причина за оттеглянето им Сидерова посочи и слабата предизборна кампания, която се провела с грешни послания. Отношение към кампанията имали, „както ги наричат в парламента тричленката“ – Павел Шопов, Деница Гаджева и Десислав Чуколов.

Според Сидерова оттук нататък партията трябва да продължи да съществува.

„В никакъв случай не се отказвам от партията. Това е все едно да се откажеш от детето си. На първо място трябва да се запази идеята, каузата на „Атака“. Смятам, че има място за такава партия. Дори името да не е „Атака“, категорична е Сидерова.

 

Това, че нейният лидер е допуснал някаква грешка, това не означава че трябва да рефлектира и да унищожи цялата партия“, смята още тя. Капка прогнозира, че до няколко месеца парламентарната група няма да съществува.

„Ако има достойнство, Волен Сидеров трябва да подаде оставка. Ако не го направи и тръгне да унищожава това, което е градил, то тогава това ще бъде видяно от всички. Аз не знам за какво той се бори всъщност“, е позицията на Сидерова.

Тя каза, че не би се борила за лидерския пост, а по-скоро партията да оцелее. Капка отхвърли тезата, че ГЕРБ се опитва да разбие „Атака“.

„ГЕРБ няма сметка да разбива „Атака“. Те имаха повече полза да имат добър партньор в политиката, какъвто ние бяхме две години", смята Сидерова.

Тя все пак призна, че има идеи за друга партия, но още разчита, че Сидеров ще подаде оставка.

„Той се промени, стана друг човек. Волен беше интелигентен и добър човек, в момента не знам какъв човек е вече", каза още Сидерова.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати