26 Април 2024 г. Петък

Гришо подчини Жерами Шарди

2012-01-16 08:20:11

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира с успех кампанията си в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн.

В невероятно оспорвана и драматична петсетова среща българинът успя да отстрани с 3:2 сета французина Жерами Шарди, в отделните части 4/6, 6/3, 3/6, 6/4, 6/4.

Мачът не започна добре за българина, който видимо бе напрегнат и далеч от формата, която демонстрира в Пърт, което позволи на Шарди да вземе инициативата и най-вече с бомбените си сервиси да създава доста главоболия на нашия състезател.

Нещо повече, в деветия гейм французинът успя да реализира една от шестте си възможности за пробив, а след това безпроблемно затвори първата част в своя полза.

Във втория сет Григор опита да притисне своя съперник, ретурите му станаха малко по-дълбоки, стигна до решителен пробив, след което за него не бе особено трудно да възстанови статуквото на корта.

Вместо да се възползва от моментния възход в играта си, Григор отново позволи нервите да вземат връх, пропусна три поредни възможности за брейк, а веднага след това на свой ред загуби подаването си и така позволи на Шарди да дръпне с 2:1 сета.

Ключов за крайния изход на двубоя се оказа седмият гейм на четвъртия сет, в който Григор буквално бе притиснат до стената и трябваше да отразява три поредни брекпойнта, но точно в този момент българинът демонстрира железни нерви и невероятна воля за победа, измъкна се от крайно критичната ситуация, а веднага след това стигна и до пробив, благодарение на който резултатът бе изравнен.

В решителния пети сет няколко спорни отсъждания на лайнсмените за малко щяха да изкарат Димитров от равновесие, като дори се стигна до кратък разговор с главния съдия, но за пореден път хасковлията успя да запази хладнокръвие, да се съсредоточи върху случващото се на корта и да стигне до така желания пробив в десетия гейм, с който на практика сложи точка на този петсетов трилър.

Така във втория кръг Григор Димитров ще се изправи срещу испанеца Николас Алмагро, който по-рано днес пречупи поляка Лукаш Кубот.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати