24 Април 2024 г. Сряда

"Реал" (Мадрид) обърна драматично "Майорка" и поведе с осем точки пред "Барселона"

2012-01-15 07:15:37
"Реал" (Мадрид) постигна драматична победа като гост на "Майорка"Реал" Жозе Моуриньо заложи на Карим Бензема в атака, а зад него действаха Кристиано Роналдо, Месут Йозил и Кайехон. Като опорни полузащитници действаха Шаби Алонсо и Ласана Диара, а четворката в отбрана беше Рамос, Пепе, Марсело и Арбелоа.

През първото полувреме мадридчани по нищо не показаха, че са убедителен лидер в Ла Лига. Те владееха продължително топката, но за 45 минути не създадоха нито едно голово положение. Изключително слабо се представяше в тези минути Роналдо, който почти нямаше правилно отиграване.

От своя страна "Майорка" се бранеше с лекота и организираше бързи контраатаки, които можеха да доведат до няколко попадения. В 10-ата минута центриране отдясно намери Томер Хемед, но ударът му с пета се разходи успоредно на голлинията.

Отново Хемед бе близо до гол в 28-ата минута след страхотна контраатака, но останал сам срещу Касияс той стреля встрани. Все пак централният нападател на "Майорка" откри резултата в 39-ата минута, след като засече с глава центриране на Кастро.

В продължението на първата част "Реал" създаде първа опасност, но удар на Рамос с глава срещна страничната греда. През второто полувреме ситуацията не се промени, а мачът се изнерви и се стигна и до няколко сблъсъка на терена.

В 58-ата минута се стигна до най-спорния момент в мача. Страхотен пас на Йозил намери Кайехон, който падна в наказателното поле, но главният съдия не отсъди дузпа. Отнетата топка бързо се пренесе в половината на "Реал" и "Майорка" отбеляза абсолютно редовен гол, който обаче не беше зачетен.

Виктор бе изведен сам срещу Касияс, но страничният съдия отсъди засада, въпреки че при подаването към него той не беше преминал централната линия на терена. Оттук започна и обратът за "Реал".

В 72-ата минута нов отличен пас на Йозил изведе Игуаин на добра позиция, той стреля, топката рикошира в Иван Рамис и влезе във вратата. Три минути по-късно изстрел от над 25 метра на изигралия много слаб мач Роналдо срещна горната греда над Ауате. 

Минута по-късно Рамос вкара с глава, но попадението правилно бе отменено заради засада. В крайна сметка натискът на "Реал" даде резултат шест минути преди края на мача.

Първо Игуаин се пребори със защитник на домакините, но не успя да вкара. Топката попадна в Бензема, но Ауате блокира изстрела му. В крайна сметка притичалият Хосе Кайехон стигна до нея и с точен изстрел от границата на наказателното поле донесе победата за своя тим.

С тази победа "Реал" събра 48 точки и вече има осем преднина пред втория "Барселона". "Каталунците" приемат утре "Бетис". В мачовете от днес "Севиля" и "Еспаньол"Райо Валекано" победи като гост "Гранада"Сарагоса" и "Хетафе"
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати