20 Април 2024 г. Събота

Заиграване с ГЕРБ ще е самоубийство за БСП!

2012-01-14 16:40:50

Национална отговорност на БСП е свалянето на ГЕРБ от власт, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев в доклада си в началото на заседанието на Националния съвет на партията.

По думите му основната партийна задача пред левицата е опозиционността срещу ГЕРБ. По думите му всякакво заиграване с управляващите ще е самоубийствено за БСП.

"Сигурно мнозина са се подлъгвали. Това е безкрайно вредно и за БСП и за страната. Каква коалиция с ГЕРБ? На каква основа? БСП съгласна ли е да е участник в този тип управление, което води държавата до задънена улица? Можем ли ние в името на властта да се лишим от идентичност? За мен отговорът е – не", отговори си на въпросите червеният лидер.

Според него ГЕРБ много ефективно играят на полето на всички останали партии.

"Късат парчета от ДПС, разбиват "Атака", занимават се с политическо инженерство"Трябва да признаем, че ГЕРБ имат структура за бързи и ефективни решения и в повечето случаи еднолични. Ние, докато се наумуваме, закъсняваме", отбеляза лидерът на БСП.

"Изваждат се компромати срещу всички, които искат да протестират – лекарите се изкарват убийци, еколозите се изкарват милионери", посочи той.

"Аз съм убеден, че можем да пробием тази система, защото тя вече не е толкова ефективна и има пропукване. Това си пролича на президентските избори", сигурен е Станишев.

За това според него трябва да се обсъди вариант за създаване на кабинет в сянка.

В доклада си за актуалната политическа обстановка и задачите на БСП в началото на политическия сезон, Станишев подчерта, че 2012 г. ще бъде решаваща за изхода от бъдещото голямо противостоене на БСП и ГЕРБ, което предстои на парламентарните избори.

"Приоритетно за годината е да очертаем и подредим характера на нашата опозиционност, както и достъпността на нашите алтернативи. Втори приоритет е провеждането на отчетно-изборната кампания и подготовката на 48-я конгрес на БСП. Независимо от позицията на премиера, БСП не изключва предсрочни избори", заяви Станишев пред съпартийците си.

"В България нищо няма стойност, стойност има само мнението и личните усилия на един човек, всички останали са недостойни за нищо", каза лидерът на БСП.

Накрай Сергей Станишев обяви, че наскоро прочел в нета как в Северна Корея щели да наказват тези, които не оплаквали смъртта на Ким Чен Ир.

"При нас сигурно ще наказват тези, които не се възхищават публично към дейността на правителството", каза той. 

"Ако не предложи някакво съсловие да стане премиерът почетен член или награда… да му мислят", допълни Сергей Станишев и посочи, че всичко това действително "звучи като виц, но това се превръща в реалност"

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати