Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Април 21
Начало arrow България arrow "ЗаГАЗихте" ревнаха в 12 града срещу шистовия газ

"ЗаГАЗихте" ревнаха в 12 града срещу шистовия газ

  Print E-mail
2012-01-14 16:40:05
източник: dnes.bg

 

Хиляди българи излязоха днес по улиците на десетки български градове, за да протестират срещу добива на шистов газ в страната.

София

Над 1000 столичани се събраха в съботния ден пред храма "Св. Александър Невски" и скандираха с развяти в ръце плакати срещу сондажите в България. Мотото на протеста бе "Българин остани и земята си защити!".

Варна

И в морската ни столица над 1000 души излязоха на протест по улиците на града. Те носеха ликовете на Христо Ботев и Васил Левски, както и плакати с надписи: "ЗаГАЗихте!". На протеста се раздаваха лепенки с надпис: "Аз обичам България. Не на шистовия газ!".

Добрич 

Шествието премина по част от централната пешеходна зона на града – от градинката пред църквата "Свети Георги" до площад "Свобода". Участниците бяха издигнати плакати: "Земята е на българите, а не на управляващите", "Спрете протакането с незабавен мораториум", "За чиста Добруджа, без шистов газ".

Шумен 

350 души от различни възрасти тръгнаха на шествие от Градската градина, преминаха през пешеходната зона на бул. "Славянски" и сградата на Областна управа и завърши пред театъра в града. През целия си път протестиращите бяха придружавани от кукери, които със своя танц символично гониха злото.

Плевен 

В протестната акция в града се включиха и представители на десетки екологични и неправителствени организации. Те раздаваха информационни материали на гражданите и събираха подписи в подкрепа на своята кауза против прилагането на метода на "хидравличния удар за добив на шистов газ".

Велико Търново

Стотици се събраха на протест срещу добива на шистов газ и в старопрестолната ни столица. В ръце мъже и жени носеха плакати, част от които гласяха: "Парламентаристи спрете фракинга на шисти", "Аз пия вода, а не пари, а ти?", "Не ГАЗете водата ни!", както и плакати с изобразена на тях горяща вода.

Бургас 

Десетки хора скандираха срещу добива на шистов газ и в морския ни град. Протестът им се проведе на площад "Тройката". Организатор на проявата бе инициативен комитет "За чиста България".

Шествия и протести се проведоха още в Пловдив, Русе, Смолян, Благоевград, Казанлък.

 

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  Новини На 6 ноември почитаме паметта на Свети Павел, архиепископ Константинополски, на Света Клавдия и на Препдобния Лука Тавроменийски. - - Павел Солунянин, архиепископ Константинополски (Цариградски), ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?