19 Април 2024 г. Петък

Леви и десни скочиха на Борисов за случая с Мирослава

2012-01-13 13:59:08

Премиерът Борисов попадна под прицел в парламента заради думите си за пържолите и кучето на БЧК, което откри тялото на Мирослава от Перник.

От "Коалиция за България" призоваха министър-председателя да се извини от трибуната на парламента за казаното.

"Искам да призова министър-председателя да се извини тук за думите си и реакцията си по отношение на семейството. Днешното ви сравнение между пържолите и ордена "Стара планина" звучат цинично. Не знам дали разбирате, че думите ви имат отблъскващ ефект", коментира Ангел Найденов от левицата.

По-рано в кулоарите на парламента Бойко Борисов каза, че хората се радват на ордени, а кучетата на пържоли. Повод за думите му беше присъждането на Орден "Стара планина" от президента Георги Първанов на вицето му Ангел Марин.

От левицата продължиха с порицанията към Борисов.

"Разбирам, че заставате на страната на МВР и не желаете да се подкопава институцията, но не го правете за сметка на близките. Извинете се, г-н министър-председател", призова Найденов.

"Приемам, че го правите от добра душа", отговори му премиера от трибуната на парламента. И отново повтори, че лично се е извинил и е поднесъл съболезнования на близките на Мирослава.

"Действително желанието ми да защитя колегите беше водещо", коментира премиерът. Той обяви за груба професионална грешка поведението на полицаите, които са конвоирали единият от похитителите, който се самоуби пред тях.

Премиерът обясни и причината, заради която е вкарал кучето на БЧК в коментара си.

"Цяла нощ огледът вървеше така че няма да можем да открием тялото на момичето, за това доведоха куче от БЧК", обясни Борисов.

"Когато в 12 часа вчера слизах по стълбите в Министерския съвет ме попитаха за детайли по престъплението и един от детайлите беше за кучето. Събрано едното и другото действително звучи отвратително. Хиляди пъти се извинявам, ако съм направил нещо грешно", каза пред депутатите той.

 

Извинението не смекчи тона и на десните към вчерашното изказване на министър-председателя.

"Вие поискахте да ви се извини семейството, чието момиче е било убито. Всички в интернет пространството ви разбраха правилно", коментира Иван Костов. Той определи като недопустимо подобно изказване на премиер на страната.

"Вие сте държавата. За какво да се извинят роднините на МВР, че МВР дори не е намерил трупа, а друг го откри?", попита Костов.

"Вие бяхте правилно разбран. Ако искате да се извините, направете го по правилния начин и кажете, че абсолютно неправилно сте се изразили", призова лидерът на ДСБ.

Според Костов с вчерашния си коментар Борисов е погазил нивото на достойнството, което има българската държава.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати