26 Април 2024 г. Петък

Приемлив жребий за българите в Мелбърн

2012-01-13 10:53:51

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще се изправи срещу Жерами Шарди (Фр) на старта на кампанията си в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия по тенис в Мелбърн.

Това отреди тегленият тази нощ жребий на първия за сезона турнир от Големия шлем, според който хасковлията бе изпратен в долната част на схемата, където пък водач е Рафа Надал.

Димитров в момента заема 76-та позиция в световната ранглиста, докато опонентът му от Франция е 82-ри. Двамата имат изигран един единствен официален двубой помежду си и той бе на Ролан Гарос миналата година, където Шарди стигна до чиста победа с 6/2, 6/4, 6/4.

От началото на 2012 година Шарди е участвал единствено на турнира от веригата “Чалънджър” в Нова Каледония, където след пет победи (но над състезатели извън първите 150) стига до трофея.

При евентуален успешен реванш на българина, то той във втория кръг ще се изправи срещу победителя от двойката Лукаш Кубот – Николас Алмагро.

Полякът не показа нищо особено в Доха и загуби още първия си мач срещу Андреас Сепи, а на турнира в Сидни отстъпи във втория кръг на Хуан Мартин Дел Потро.

Испанецът пък, който е поставен под номер 10 в основната схема, има победа и загуба от надпреварата в Ченай и победа и загуба от провеждащия се в момента турнир в Оуклънд.

Да ви припомним, че миналата година Гришо стартира участието си в Мелбърн от пресявките и успя да дастигне до втория кръг, така има да защитава 70 точки за световната ранглиста.

Не толкова лош жребий и за първата ни ракета при дамите Цвети Пиронкова, която ще открие участието си в Мелбърн с двубой срещу индийката Саня Мирза, която към момента е 105-та в световната ранглиста.

Мирза дълго време лекува контузия и бе извън кортовете през втората половина на 2011, като най-доброто й класиране преди това бе достигането до 27-то място сред професионалистките през август 2007 година.

Ако успее да се справи с индийката, то във втория кръг младата пловдивчанка ще има за съперничка победителката от сблъсъка между Янина Викмайер и Галина Воскобоева.

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати