26 Април 2024 г. Петък

Убиецът на Ангел може да получи между 10 и 20 г. затвор

2012-01-13 07:55:39

"Окръжна прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт срещу Симеон Йосифов и го предаде на съд заради прегазването на 19-годишния Ангел Петров от Катуница", съобщи пред Dnes.bg говорителят на окръжните магистрати Галин Гавраилов.

55-годишният мъж е обвинен, че е нарушил правилата за движение и с лек автомобил "Форд Транзит" умишлено е причинил смъртта на Ангел от Катуница.

За подобно обвинение законът предвижда затвор от 10 до 20 години.

 

"Съжалявам за това момче и за себе си, че не съм го видял", обясни при гледането на мярката му за неотклонение 55-годишният жител на Столипиново Симеон Йосифов.

Той допълни,  че е бил в на центъра на селото, за да направи услуга на Кирил Рашков, като закара негови роднини до гробищния парк, където е трябвало да се състои помен на техен близък.

По думите му минути преди фаталния инцидент в центъра на Катуница е имало спречкване и ромите, които трябвало да вози, се качили изплашени в буса и му наредили да даде газ.

Според съдия Красимира Костова е повече от ясно на този етап, че бусът, управляван от Йосифов, е ускорил скоростта в момента на удара.

По думите й всички пътници в превозното средство са усетили, че бусът блъска нещо. Въпреки това Йосифов не е спрял и е продължил към къщата на Кирил Рашков.

Според съдия Костова убийството е умишлено, но много от обстоятелствата по делото са спорни и са предмет на доказване.

Жителите на Катуница винят провъзгласилия се за цар – Кирил Рашков в поръчителство на убийството, но до този момент Цар Киро не се е сдобил с подобно обвинение.

В момента единствения обвинен в убийството на 19-годишния Ангел – Симеон Йосифов остава с постоянна мярка "задържане под стража".

След прегазването на момчето, протести заляха страната. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати