29 Март 2024 г. Петък

От полицията потвърдиха: Мирослава е отвлечена и убита за пари

2012-01-12 17:16:26

17-годишната Мирослава Николова е била отвлечена от близки на семейството за спечелване на пари и с цел убийство, заяви директорът на ОДМВР-Перник комисар Валентин Димитров, цитиран от БТА.

По думите му е установено категорично, че момичето е било похитено от близкия приятел на семейството Стойчо Стоев - Чочо и негов приятел на име Марио.

Това е станало на пътеката, по която обичайно се е прибирало вкъщи момичето след тренировката си по таекуондо.

Във фаталната вечер Чочо и Марио причакали Мирослава на удобно място и я натикали в автомобил. След това я завели в помещение, обадили са се по телефона и се качили в планината, където същата вечер я убили само час, след като я похитили, уточни комисар Димитров.

Трупът на момичето е намерен в 5 часа тази сутрин в землището на пернишкото село Планиница, с помощта на куче от Планинската контролно-спасителна служба на град Дупница.

Тялото е било без дрехи, но при първоначалният оглед няма данни за изнасилване, уточниха от полицията.
Претърсването е правено по самопризнанията на Стойчо Стоев – Чочо. Пред разследващите той е признал, че е бил близък с Борислав Чолев - приятел на сестрата на Мирослава - Елеонора.

 

Изненадващо през миналата година Борислав получил голямо наследство, което предизвикало Чочо и Марио да търсят начин да вземат пари от него. Още през май двамата решили да похитят негов близък, за да го изнудват за пари.

Първоначално похитителите смятали това да бъде братът на Борислав - Йоан. Той обаче имал много непредвидим график на движение, рядко минавал по едни и същи маршрути и затова похитителите се отказали от него.

Тогава те се насочили към сестрата на Елеонора - Мирослава. Похитителите смятали, че чрез нея Елеонора ще въздейства на приятеля си, за да даде пари за откуп, признал пред полицаите самоубилият се тази сутрин Стойчо Стоев – Чочо.

Похитителите не са разполагали със средства, необходими за организиране на същинско отвличане, уточни комисар Димитров.

Те са отвлекли жертвата си с предварителната и ясна нагласа, че ще я убият.

Преди да я удушат, похитителите карат Мирослава да напише писмо до родителите си с искане за голяма сума откуп. Освен това тя се обажда и по телефона, за да съобщи на близките си, че е отвлечена. Веднага след това е убита.

Месец по-късно двамата мъже пишат писмо, което е написано с шаблонни букви с първото и го занасят до къщата на родителите, отново с искане за голяма сума пари.

След като криминалистите стесняват кръга на заподозрените, се стига до задържането на двамата мъже -  Марио и Стойчо.

Последният се проваля на проведен експеримент с детектор на лъжата и признава за стореното, като се съгласява да сътрудничи на полицията и завежда полицаите до мястото, където е заровен трупът на момичето.

Стоев е направил самопризнания, но при повторен оглед  днес в жилището му, се е прострелял смъртоносно с предварително подготвен пистолет в тоалетната.

И Стоев, и другият задържан на име Марио, са криминално проявени, уточни в заключение комисар Димитров.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати