26 Април 2024 г. Петък

Като засече шкурката, почвам с триона!

2012-01-12 08:35:41

Аз от най-високата камбанария на ГЕРБ виждам, че в последните месеци около Андрей Иванов се създаваше напрежение.

Така премиерът Бойко Борисов коментира пред БНТ оставката на председателя на Столичния общински съвет, който я подаде след среща с ръководството на партията във вторник вечерта.

"Явно, че Андрей Иванов не съумява правилно да отговори на слуховете, независимо дали са верни, или не и не съумява да се защити и създава напрежение", обясни премиерът.

Той нямал време да се занимава с кой какво казал, или рекъл, при положение че има толкова много задължения.

Но все пак Борисов успял да провери детайлно случая със Софийска вода, за което излезе информация, че Иванов е лобирал.

"Пари действително са платени на един бизнесмен, който е обещал политическа подкрепа. Той е от друга партия. Но няма никаква връзка нито с нас, нито възможност да влияе. И нещо повече, и моето мнение е, че цената на софийската водя не трябва да се вдига. Който е обещавал да повишава цената, да отиде сега да си върне парите. Но това не е Андрей Иванов. Проверил съм го детайлно", коментира още Борисов.

На вечерната сбирка с ръководството на ГЕРБ Борисов разказа, че след нея останали той, Цветан Цветанов и Андрей Иванов.

"Не искам върху Цветанов да пада и сянка. Защото се знае, че ти като бивш негов началник по един или друг начин се свързваш с него. В момента твоето оставане в СОС като председател пречи и на Фандъкова, пречи и на нашата работа".

"Имаш право да останеш", така му казах, заради Цветанов.

"Имаш право да останеш, но това няма да е добре нито на теб, нито на Цецо, нито на партията, нито на групата", разказа премиерът.

По думите му хората в ГЕРБ са такива, че знаят и кога да си тръгнат, знаят да си тръгнат като приятели, знаят да продължат да работят за каузата.

 

"Ще си намериш жена, с която като се ожениш, след това по същия начин с радост да можете да се разведете, да не ти прави скандали в обществото. Това е същото и в една партия. Когато се събират хората да управляват, трябва такива хора и кадри да се подбират, а не както при Волен – сега му обрали касата. Просто съжалявам, че толкова неща му се случиха", коментира още Борисов.

Той беше категоричен, че лобита в ГЕРБ няма. В кабинета също нямало напрежение, нямало да сменя и министри.

"Имам различни шкурки, с които изглаждам разногласията между министрите. Ако засече шкурката, си имам пила, ако не - почвам с триона", коментира образно премиерът.

Той съобщи, че правителството възнамерява да инициира промяна в закона, с която отпуските на държавните служители ще се изравнят с отпуските в частния сектор. Вицепремиерът Симеон Дянков щял да обсъди предложението с тристранката.

"Ще има огромна съпротива, но се надявам и работодателите, и синдикатите да ни подкрепят", посочи Борисов.

По информация на финансовия министър в момента в държавната администрация има натрупани неизползвани над 20 000 дни отпуск.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати