25 Април 2024 г. Четвъртък

Джунейт, убил майка си и братчето си, отива зад решетките

2012-01-10 16:00:26

7 г. и 4 месеца затвор получи 18-годишният Джунейт Шевкет от Кърджали, който през януари миналата година уби майка си и братчето си.

Пред магистратите днес младежът потвърди самопризнанията си, дадени пред разследващите, и призова за справедлива присъда.

Защитникът му Николай Беров поиска оправдателна присъда от Окръжния съд, като обяви, че по време на убийството Джунейт е действал под силен афект и депресия, причинена от майка му, която непрекъснато се съмнявала в качествата на сина си.

Местната прокуратура обаче се позова на петорна и седморна съдебномедицинска експертиза, в които се твърди, че тийнейджърът няма депресия и напълно е осъзнавал деянието си, даже бил изградил защитна теза за пред разследващите – маскирани мъже, които нахлули в дома им и убили майка му и брат му.

Сега от присъдата на Джунейт ще бъде приспадната близо година – времето прекарано в ареста, докато траеше досъдебното производство по случая. Шевкет ще трябва да плати и 13 535,76 лева - разноски по делото.

Жестоката драма, която разтърси България, се разигра в началото на 2011 г.

Тогава на 22 януари 17-годишният Джунейт Шевкет звъни в спешния медицински център и съобщава, че е намерил майка си, цялата в кръв, а 7-годишният му брат е в неизвестност.

Часове по-късно трупът на детето е намерен на покрива на блока. Патоанатомите установяват, че медицинската сестра Невджин е многократно прободена с нож, а малкият Енис е задушен.

 

След дни тийнеджърът е обвинен в жестокото убийство на майка си и 7-годишното си братче.

В единственото си интервю Джунейт обяви пред bTV, че не помни нищо от фаталната нощ.

"Абсолютно нищо не си спомням. Губят ми се първите дни, които съм задържан, губят ми се, като се събудих, не знаех къде съм. Не мога аз да съм го извършил", каза той в края на миналата година.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати