24 Април 2024 г. Сряда

Корнелия Нинова: Това беше година на голямата лъжа

2010-08-01 23:29:53

Това беше година на голямата лъжа, в която премиерът Бойко Борисов произнесе култови неистини.

Това заяви депутат от Коалиция за България и говорител на БСП Корнелия Нинова пред Нова ТВ.

Тя атакува управлението на ГЕРБ от всички посоки, като обобщи случилото се през последната година със сриване на икономиката, обедняване на хората, безработица липса на достъп до здравеопазване и образование.

Според Нинова, Бойко Борисов е излъгал като е казал, че хората сега отиват на море, а през Бойковата зима ще са на ски. Като аргумент в своя полза, говорителят на БСП цитира изследване на НЦИОМ, според което 2/3 от българите няма да почиват това лято.

Другата голяма лъжа според Нинова е идеята на ГЕРБ за създаване на специализиран съд срещу тежката престъпност. След доклада от Европейската комисия, управляващите обявиха, че в него е препоръчано създаването на такъв съд.

В доклада няма и половин ред за специализиран съд, а премиерът казва, че ни го препоръчват. Това ще бъде политически съд. Този специализиран съд ще изпълнява политически поръчки, категорична бе Нинова. Тя даде за пример връщането на т.н. „вечен обвиняем" с последните поправки в НПК, която позволява отново безкрайните разследвания, доскоро ограничени до 2 г.

По думите й, точно това е парадоксалното в говоренето на ГЕРБ за по-бързо производство.

Емблемата на това управление, борбата с корупцията премина всякаква граница. Парламентът не контролира изпълнителната власт, а точно обратно, заяви Нинова и посочи като пример смъртния случай на заподозрян в Плевен и нахлуването на полицаите в семейство Мустафови в Кърджали.

Според говорителя на БСП, в ГЕРБ приемат само лобистки закони и 22 закона от приетите защитавали частни, а не обществени интереси.

Може ли в окото на кризата, първият закон да е за нотариусите, който трябва да уреди Фидосова?, запита Нинова.

Тя не подмина и председателя на парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси Димо Гяуров. Преди десетина дни Гяуров каза, че Нинова е слънчасала, ако твърди, че комисията не е излязла с нито едно решение от подадените 200 сигнала.

По-нисък е с една глава от мен и няма как да не се комплексира, отговори му Нинова и даде за пример сигналът, който от БСП подали за конфликт на интереси на министъра на икономиката Трайчо Трайков, който преди това работеше в EVN.

Единствената добра дума на Корнелия Нинова по отношение на управляващите бе за акцията на МВР  - „Наглите" срещу групата за отвличания, но веднага уточни, че 80% от задържаните в акциите, вече били на свобода.

източник: bnews.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати