25 Април 2024 г. Четвъртък

Левски удари ЦСКА с 1:0

2010-08-01 23:13:35
Левски постигна минимална победа с 1:0 в 126-ото вечно дерби. „Сините" се наложиха над ЦСКА с гол на Гара Дембеле в края на първото полувреме. Въпреки големите очаквания срещата не предложи много качествен футбол, като преобладаваше борбата и типичната за мача нервност и на моменти агресия.Срещата започна със сравнително равностойна игра, като и двата отбора играха по-предпазливо, пазейки се от грешки. ЦСКА изнасяше малко по-трудно топката, докато Левски пресираше повече „армейците".

Особено деен в първите минути беше Гара Дембеле, който тормозеше постоянно защитниците на ЦСКА.

В 17-ата минута Христо Йовов изведе по прекрасен начин Жоазиньо очи в очи с Иван Караджов, но нисичкият бразилец не можа да преодолее вратаря. 3 минути по-късно Станислав Тодоров показа и първия жълт картон в мача, като той беше даден на Маркиньос за симулация.

Малко по-късно и Веселин Минев беше декориран в жълто, след като при опит за бърза атака на ЦСКА влезе грубо с бутоните в краката на Маркиньос.

В 30-ата минута пред Маркиньос се откри най-доброто положение в мача. Бразилецът размени пасове с Димитър Илиев, но ударът му в долния ляв ъгъл беше избит с вещина от Георги Петков в корнер. Левски отговори мигновенно и Гара Дембеле проби в наказателното поле, французинът обаче центрира много неточно към Дани Младенов и атаката приключи.

4 минути по-късно след продължително задържане на топката пред вратата на Георги Петков, Спас Делев стреля със завъртане, но ударът му се оказа неточен.

След 30-ата минута Левски играеше по-активно и контролираше повече топката, но „сините" лесно губеха притежанието ѝ щом минеха центъра на терена. Това създаваше добри условия за ЦСКА за бързи контраатаки, чрез бързоногия Спас Делев.

По-добрата игра на Левски даде резултат в 39-ата минута и „сините" откриха резултата чрез тарана си Гара Дембеле. След една изритана топка Апостол Попов не игра добра и прати кълбото назад към вратата си, там Гара Дембеле се пребори с Джузепе Акуаро и от около 10-ина метра простреля Иван Караджов за 1:0. За капак на всичко ниският удар мина и между краката на ввратаря.

В следващата атака „червените" сбъркаха още веднъж, когато Спас Делев изгуби една топка в центъра , но за негово щастие при последвалата контра на Левски Дарко Тасевски се оказа в положение на засада.

ЦСКА веднага се хвърли в атака, като възпитаниците на Павел Дочев главно разчитаха на изсипани топки към Димитър Илиев. Защитата на Левски обаче беше добре организирана и се справяше.

Иван Караджов показа, че притеснението се е насадило в редиците на „армейците", когато не можа да изрита една топка и вместо да я прати далеч от вратата си, я ритна в тъч.

Проблемите за Павел Дочев се увеличиха, когато в 43-ата минута Борис Галчев беше заменен от Коста Янев, като вероятно причината за това се оказа травма на бившия играч на Пирин (Благоевград).

Левски стигна до първия си корнер едва в даденото продължение на първата част. След него не се стигна до нищо опасно. От своя страна „червените" изпълниха цели 5 ъглови удара в първите 45 минути.

До края на полувремето не се случи нищо ново и така двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 1:0 за Левски.

източник: bnews.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати