Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Петък
Фев 28
Начало arrow Политика arrow Андрей Иванов ще бъде свален от председателството на столичния съвет

Андрей Иванов ще бъде свален от председателството на столичния съвет

  Print E-mail
2012-01-09 15:43:45
източник: dnevnik.bg

Изпълнителната комисия на ГЕРБ утре най-вероятно ще реши Андрей Иванов да бъде освободен от председателския пост на Столичния общински съвет. Очаква се оперативното ръководство на управляващата партия да се събере в късния следобед, а една от темите да бъде забележки към работата на Иванов.

"Имам забележки към работата на Андрей Иванови ще ги споделя пред изпълнителната комисия на ГЕРБ. Тя ще реши дали той да остане или не". Така премиерът Бойко Борисов коментира пред "Труд" информацията, че председателят на Столичния общински съвет ще загуби поста си в близките седмици.

Засега се очаква Иванов да не бъде призован да освободи изцяло мястото в столичния съвет и ще остане редови общински съветник. Това научи "Дневник" от източници в комисията.

Днес от комисията казаха, че ако се съберат утре, то неминуемо ще бъде решено Иванов да бъде освободен, а решението вече на практика е взето. В същото време се появиха и предположения, че шефът на СОС може да предпочете и сам да подаде оставка.

Като най-вероятен негов наследник се сочи Николай Стойнев, който в момента е зам.-председател на съвета и близък до кмета Йорданка Фандъкова.

Около дейността на Иванов има съмнения още от края на 2010 г. - тогава РЗС разпространи информация, че той е придобил неправомерно 60 имота. Последва проверка от Националната агенция за приходи, която не показа нарушения. Миналата година той беше на второ място в листата за общински съветници - веднага след Йорданка Фандъкова. А макар членове на софийската организация на ГЕРБ да се оплакваха, че Иванов не е работил достатъчно за изборите в столицата, той все пак беше преизбран за председател на съвета в София.

Според източници на "Дневник" в ГЕРБ, това, което преляло чашата на търпението, били сигнали срещу Андрей Иванов покрай офертите по проекта "Развитие на административното обслужване по електронен път", финансиран по Оперативна програма "Административен капацитет", който би трябвало да превърне идеята за електронното правителство в реалност.

Офертите трябва да бъдат отворени на 13 януари, но според публикации в "Труд" вече нещата били ясни, а поръчката за 18 милиона лева (разделена на малки части, за да се откажат мощните международни IT компании) вероятно ще бъде поделена между дружества, близки до известните бизнесмени Спас Русев и Цветан Василев, плюс фирми, гравитиращи около Андрей Иванов.

Политици от управляващата партия потвърдиха, че намесата на Иванов в случая е причината премиерът Бойко Борисов да пожелае отстраняването му, след като получил оплаквания от големи компании.

Иванов не отговаря на телефона си.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  Новини Слави Трифонов учреди партията си с новото име "Има такъв народ", съобщи БНР. На учредителното събрание не бяха допуснати представители на медиите. Присъствали са 808 делегати, при ...
  Новини Не искам да се надлъгваме с това кой водомер на коя територия е. Ще си получат актовете. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред БНТ по повод ...
  Новини Проблемът не е в бруталните атаки към държавния глава, а в управлението на държавата, контрола и използването на службите и правоприлагащите органи и спазването на закона от тяхна ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?