Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Вторник
Фев 25
Начало arrow Политика arrow Българите без бензин заради нивомерите, сопна се Станишев

Българите без бензин заради нивомерите, сопна се Станишев

  Print E-mail
2012-01-09 15:33:25
източник: dnes.bg

От БСП обявиха, че поставянето на нивомери на бензиностанциите няма да доведе до желания ефект и до значителни постъпления в бюджета.

"Вместо това ще има масирано фалиране и закриване на малки и средни бензиностанции, които не могат да си позволят разхода да ги поставят", отчете лидерът на БСП Сергей Станишев след среща с бизнесмени от бранша.

 

Подобна мрачна прогноза направиха преди седмица и от сдружението на собствениците на малки бензиностанции, който прогнозираха, че 2000 бензиностанции ще затворят, защото нямат средства, за да поставят нивомери на обектите си.

 

Станишев отбеляза днес, че разходът за поставяне на нивомерите е между 15 хиляди и 18 хиляди лева.

"Това ще доведе до нарастване на безработицата с няколко хиляди души и оставане на голяма част от българските граждани без достъп до зареждане на бензин", посочи червеният лидер.

По думите му в 57 общини няма нито една бензиностанция на шестте големи вериги, а в 84 общини има само по една.

Той отчете още, че от 2010 г. всички бензиностанции са свързани онлайн с НАП, но не вижда сериозни резултати от тези усилия.

БСП ще инициира изслушване на министъра на финансите Симеон Дянков в парламентарната комисия по бюджет и финанси и ще отправи парламентарен въпрос към него по темата.

При нагласа в другите парламентарни групи можем да внесем и законови промени за удължаване на срока за поставяне на нивомерите, посочи Станишев.

Дойчин Лазаров, собственик на няколко малки бензиностанции, каза, че сроковете са къси, а трябва да инвестира 40 000 лева. Той заяви, че от бранша се надяват на диалог, за да се намери правилното решение за всички страни.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  Новини Слави Трифонов учреди партията си с новото име "Има такъв народ", съобщи БНР. На учредителното събрание не бяха допуснати представители на медиите. Присъствали са 808 делегати, при ...
  Новини Не искам да се надлъгваме с това кой водомер на коя територия е. Ще си получат актовете. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред БНТ по повод ...
  Новини Проблемът не е в бруталните атаки към държавния глава, а в управлението на държавата, контрола и използването на службите и правоприлагащите органи и спазването на закона от тяхна ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?