Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Фев 22
Начало arrow Политика arrow Трайчо Трайков: Нарушенията в ЕРП-тата не са ангро

Трайчо Трайков: Нарушенията в ЕРП-тата не са ангро

  Print E-mail
2010-06-21 12:21:37
източник: dnes.bg

Министърът убеден, че Русия няма да ни затвори крана с газа

 Енергийният министър обяви, че не е запознат подробно с доклада на ДКЕВР за нарушения в ЕРП-тата, но не можело да се генерализират нередностите в тях на "ангро".

"Ако има престъпление, те трябва да отидат на прокурор, а ако има действия, нарушаващи лицензията, тогава трябва да има глоба от регулатора.

Проверките в ЕРП-тата са добра основа такива проверки да бъдат направени и в други дружества", каза Трайчо Трайков.

Думите на министъра идват ден след като премиерът Бойко Борисов обяви, че енергийният регулатор е открил нередности в ЧЕЗ, Е.ОН и EVN.

"Части от доклада на ДКЕВР за електроразпределителните дружества ще бъдат предадени на НАП и ще бъде извършена данъчна проверка в дружествата", каза той.

Става дума за възлагането на външни услуги. Според доклада има пряко нарушаване на някои от условията на лицензията, което е свързано с допълнително възлагане на външни услуги.

Трайчо Трайков бе категоричен днес, че в неговия календар няма среща с ръководството на “Газпром” в средата на юли.

"С руските колеги имаме общ интерес и въпросът на този интерес е Русия да предлага газ, а ние да го купуваме", заяви министърът.

"Няма опасност да останем без доставки на газ. Не предпочитам увеличаване на цената на газа, но се съобразявам с фактите", коментира Трайков.

"Винаги сме имали коректни взаимоотношения с руската страна, с изключения на случаите, в които необосновано сме се поддали на натиск да променяме в неблагоприятна посока добри договори”, добави той.

Министърът е убеден, че имаме традиция да намираме баланса в отношенията си с Русия.


  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  Новини Слави Трифонов учреди партията си с новото име "Има такъв народ", съобщи БНР. На учредителното събрание не бяха допуснати представители на медиите. Присъствали са 808 делегати, при ...
  Новини Не искам да се надлъгваме с това кой водомер на коя територия е. Ще си получат актовете. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред БНТ по повод ...
  Новини Проблемът не е в бруталните атаки към държавния глава, а в управлението на държавата, контрола и използването на службите и правоприлагащите органи и спазването на закона от тяхна ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Кое е най-важното събитие в България за отминаващата 2019 година?