Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Септ 20
Начало arrow Политика arrow Трайчо Трайков: Нарушенията в ЕРП-тата не са ангро

Трайчо Трайков: Нарушенията в ЕРП-тата не са ангро

  Print E-mail
2010-06-21 12:21:37
източник: dnes.bg

Министърът убеден, че Русия няма да ни затвори крана с газа

 Енергийният министър обяви, че не е запознат подробно с доклада на ДКЕВР за нарушения в ЕРП-тата, но не можело да се генерализират нередностите в тях на "ангро".

"Ако има престъпление, те трябва да отидат на прокурор, а ако има действия, нарушаващи лицензията, тогава трябва да има глоба от регулатора.

Проверките в ЕРП-тата са добра основа такива проверки да бъдат направени и в други дружества", каза Трайчо Трайков.

Думите на министъра идват ден след като премиерът Бойко Борисов обяви, че енергийният регулатор е открил нередности в ЧЕЗ, Е.ОН и EVN.

"Части от доклада на ДКЕВР за електроразпределителните дружества ще бъдат предадени на НАП и ще бъде извършена данъчна проверка в дружествата", каза той.

Става дума за възлагането на външни услуги. Според доклада има пряко нарушаване на някои от условията на лицензията, което е свързано с допълнително възлагане на външни услуги.

Трайчо Трайков бе категоричен днес, че в неговия календар няма среща с ръководството на “Газпром” в средата на юли.

"С руските колеги имаме общ интерес и въпросът на този интерес е Русия да предлага газ, а ние да го купуваме", заяви министърът.

"Няма опасност да останем без доставки на газ. Не предпочитам увеличаване на цената на газа, но се съобразявам с фактите", коментира Трайков.

"Винаги сме имали коректни взаимоотношения с руската страна, с изключения на случаите, в които необосновано сме се поддали на натиск да променяме в неблагоприятна посока добри договори”, добави той.

Министърът е убеден, че имаме традиция да намираме баланса в отношенията си с Русия.


  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  Новини Премиерът Бойко Борисов обяви взетите решения, за които спомена преди дни.Той предлага да се свика Велико народно събрание и да има промени в Конституцията. Борисов заяви, че ще се оттегли ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?