28 Март 2024 г. Четвъртък

Ливърпул се отпуши срещу Олдъм

2012-01-07 08:20:32

Ливърпул премина 3-ия кръг на ФА Къп, след като надви Олдъм с 5:1 на собствения си "Анфийлд".

Двата тима спретнаха интересен мач, в който домакините започнаха доста мудно, но все пак показаха част от това, което могат.

Мениджърът на "Мърсисайдци" Кени Далглиш реши да заложи в титулярния състав на опитни футболисти, като Пепе Рейна, Джейми Карагър, Стивън Джерард, Макси Родригес, Крейг Белъми и Дирк Каут.

Гостите първи откриха резултата чрез Симпсън в 28-ата минута, но домакините обърнаха мача в своя полза с попадения на Белъми, Джерард, Шелви, Каръл и Даунинг в 30-ата, 45-ата, 68-ата, 90-ата и 93-ата минути.

Вторият гол, който бе дело на капитана на Пул, бе реализиран от дузпа.

 


Изненадващо мачът започна по-добре за гостите, които спечелиха пряк свободен удар на добра позиция, който обаче не се превърна в потенциална опасност за Пепе Рейна.

В 5-ата минута обаче и Пул създаде нещо интересно. Дирк Каут можеше да засече една топка от Крейг Белъми в наказателното поле, но не успя да стигне до нея.

Само три минути по-късно гостите пропуснаха страхотно голово положение, което бе пропиляно от Шефки Кучи.

В следващите минути "Мърсисайдци" се опитаха да наложат натиск над своя противник.

Домакините обаче изпитваха много сериозни трудности през първите минути и определено не демонстрираха това, което наистина могат.

В 22-ата минута Мартин Кели направи прекрасен пробив и понечи да стреля, но в последния момент противников футболист му попречи.

Натискът на Пул през следващите минути се засили и пет минути по-късно Каут засече с глава хубаво центриране от фаул на Белъми, но ударът му бе неточен и топката излезе в аут.

И точно когато изглеждаше, че домакините са на път са се съвземат след слабите първи минути, Олдъм поведе в резултата.

В 28-ата минута Роби Симпсън вкара страхотен гол със силна тупалка от 25 метра.

Домакините обаче изравниха само минута по-късно. Джонджо Шелви стреля, но топката рикошира в тялото на Белъми и на практика попадението бе зачетено на сметката на уелсеца.

При рикошета вратарят на гостите се обърка и в крайна сметка топката влезе във вратата му.

В 33-ата минута домакините имаха фантастична възможност да стигнат и до пълен обрат, но ударът на Макси от близка дистанция бе избит по страхотен начин от стража на гостите.

В 39-ата минута стражът на гостите направи много груба грешка, което можеше да му коства гол във вратата, но в последия момент я поправи и не позволи на Каут да  реализира.

Буквално в края на първата част Стивън Джерард бе точен от дузпа и направи обрата в мача пълен. Нарушението бе отсъдено за фаул на Амейеди срещу Макси в наказателното поле.

Второто полувреме започна добре за домакините, които можеха да вкарат още едно попадение в 49-ата минута.

Крейг Белъми проби по фланга и центрира ниско в наказателното поле, където бе Дирк Каут, но стражът на гостите изпревари холандеца и улови топката.

Натискът на "Мърсисайдци" през следващите минути продължи и определено си личеше, че отборът играе мното по-добре, отколкото в началото на срещата.

В 54-ата минута пред Макси се откри супер голово положение, но аржентинецът не успя да прати топката във вратата на Олдъм от половин метър и направи невероятен пропуск.

Две минути по-късно при едно изпълнение на ъглов удар стражът на гостите изчисти топката, която попадна в краката на Стиви Джи, който обаче от един метър също не успя да реализира.

Последва още по-силен натиск на гостите и в 58-ата минута Мартин Кели засече с глава центриране на Крейг Белъми, но ударът му бе неточен.

В 68-ата минута Джонджо Шелви също записа името си сред голмайсторите, вкарвайки попадение за 3:1.

Той бе намерен от Белъми на точката за изпълнение на дузпата и мушна топката във вратата на Олдъм.

В минутите до края на мача темпото леко спадна. В последната минута от редовното време Анди Каръл вкара хубав гол с много хубав изстрел от дъгата и направи резултата 4:1.

В 93-ата минута Даунинг също записа името си сред голмайсторите. Той се възползва от една избита от вратаря на Олдъм топка и с топовен удар от близка дистанция в прати в мрежата му.

ЛИВЪРПУЛ - ОЛДЪМ 5:1
0:1 Симпсън 28'
1:1 Белъми 30'
2:1 Джерард 45' дузпа
3:1 Шелви 68'
4:1 Каръл 90'
5:1 Даунинг 93'

ЛИВЪРПУЛ: Рейна, Карагър, Аурелио (71 - Фланаган), Кели, Коатес, Джерард, Макси, Шелви, Спеъринг, Белъми (74 - Даунинг), Каут (87 - Каръл)

ОЛДЪМ: Сисак, Даймънд, Мвото-Оново, Тейлър, Весоловски (74 - Мораиш), Фурман, Лий, Адейеми, Кучи, Симпсън, Скапуци (54 - Паркър)

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати