26 Април 2024 г. Петък

Бели петна в декларациите на 167 висши чиновници

2012-01-07 07:18:18
Сметната палата публикува списъци на хора на висши държавни длъжности, за които са открити несъответствия в подадените декларации за имущество.

Общо при 167 души са открити нарушения при подаването на ежегодните декларации, както и за встъпителните и финалните декларации. 

От тях 54 са представители на местната власт, 26 са съдии,16 са прокурори, 11 са следователи и седем народни представители. Ръководните служители от други ведомства с пропуски в декларациите са сравнително малко, и в двата списъка няма министри.

Списъкът със заключенията за несъответствие ще бъде изпратен на изпълнителния директор на НАП и на председателя на Държавната агенция "Национална сигурност" за предприемане на необходимите действия.

Най-честите пропуски в декларациите са за имоти и доходи на съпрузи или други роднини на длъжностните лица. 

Любомир Георгиев Христов, зам.кмет на София, не е обявил доходи в размер на 26 784 лв. по трудово правоотношение по договори за управление и контрол, включително с членовете на управителни и контролни органи на предприятия.

Панайот Василев Рейзи, кмет на Созопол, е пропуснал да запише, придобити чрез съдебна делба 1/2 ид.ч. от поземлен имот - 500 кв.м с вилна сграда с РЗП-90 кв.м в к.к. "Боровец"; 1/2 ид.ч. от УПИ с площ - 8775 кв.м; по 1/2 ид.ч.от УПИ с площ - 7786 кв.м и УПИ -7786 кв.м, находящи се в землището на обл. Бургас, както и моторна рибарска лодка, автомобил "Опел".

В списъка е Даниела Анастасова Дариткова Проданова, народен представител, която не е декларирала данни за съпруга - придобиване на употребяван автомобил Ягуар ХЖ 40.

Николай Хинков Рашев, народен представител, не е декларирал придобиване и отчуждаване на употребяван автомобил Ауди А6 Авант.

Елка Николаева Тодорова, член на Надзорния съвет на НОИ, е пропуснала да декларирала вземания от физическо лице в размер на 137 000 лв.

Жанета Петрова Петрова -Босева, вече бивш зам.министър на правосъдието, е забравила да запише данни за съпруга си - придобиване на дялове в дружество "Мареа" ООД - София.

Константин Тодоров Тилев, член на Комисията за регулиране на съобщенията, не е посочил придобиване на апартамент - 93,520 кв. м. и гараж -15 кв. в София.

Олег Николов Недялков, член на УС на БНБ, не е декларирал придобиване на дялове в новоучредено дружество "ВИГО СТАР ЕСТЕЙТ" ООД - София и данни за съпругата - придобиване правото на строеж за построяването на еднофамилна жилищна сграда с площ -141,550 кв.м. и РЗС - 268,74 кв.м. в Банкя.

Диана Гутева Павлова, директор в ДАНС, не е декларирала данни за съпруга - доходи от друга стопанска дейност в размер на 10 924 лв.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати