26 Април 2024 г. Петък

Дон Цеци - шокиран, че ще го гърмят. Ходи с охрана

2012-01-06 15:33:58

Дни преди да научи, че е мишена на Любо Къдравия, лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев му е бил на гости. Срещата била на 2 януари в Костинброд.

Двамата били в прекрасни отношения, а племенниците им се харесали и дори щели да се сродяват.

Това разказа Кънчев, който беше извикан в спецпрокуратурата, за да му бъде предоставена информация за готвеното покушение срещу него.

Дон Цеци е бил последният в списъка с набелязани жертви на тримата задържани преди дни ромски барони.

Прокуратурата повдигна обвинения на Любомир Илиев – Любо Къдравия от Костинброд и братята от град Левски Георги и Васил Горанови затова, че са са подготвяли убийствата на прокурора от ВКП Олег Янев, председателя на Върховното ромско мешере Ицо Папата и лидера на Евророма Цветелин Кънчев. Плановете за покушенията били правени от юни до края на септември 2011 г.

Вчера стана ясно, че тримата ромски барони са действали в комбина с Кирил Рашков - Цар Киро.

Лидерът на "Евророма" определи сценария за ликвидирането му като нещо средно между "Октопод" и "Таборът отива към небето".

"Това, което разбрах, ме шокира. Ако имаше възможност бих подкрепил закон, който да забранява на някои хора да гледат филми за руската мафия и за тайни служби. Не съм предполагал, че арогантността и грандоманията могат да стигнат до такова ниво", посочи Цветелин Кънчев.

"Винаги съм казвал, че Цар Киро е провъзгласил се цар. Приканвах го да напусне Катуница, където нормалните роми и българи живеят нормално", добави Кънчев.

 

По думите му двама босове остават извън периферията, единият не е кардараш, но отказа да посочи имена.

Дон Цеци смята, че е поръчан заради политическата си дейност, защото е изгонил кардарашите от "Евророма".

"По отношение на политически план явно доста сериозно преча", каза Кънчев.

"Кардарашите нямат работа в "Евророма". Мисля, че съм сериозна пречка за това да бъдат откраднати милиарди, които се предвиждат от еврофондове. Явно някой е много ядосан от думите ми, че тези пари не трябва да са само за ромите, а и за всички граждани, които живеят под социалния минимум", посочи Цветелин Кънчев.

Той заяви, че все още се притеснява за живота си и продължава да ходи с охрана. Дон Цеци разбрал от медиите за готвеното покушение срещу него.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати