25 Април 2024 г. Четвъртък

Станишев: Животът не се изчерпва с бетонните писти на Борисов!

2012-01-06 14:47:02

Управлението на ГЕРБ не прави нищо особено за държавата, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на среща с младежката организация на партията.

"Правителството много се хвали, а всъщност не постига резултати. Животът не може да се измерва в няколко бетонни писти", допълни Станишев.

Думите на лидера на социалистите дойдоха в отговор на изявлението на премиера Бойко Борисов, че след построяването на магистралите няма да има човек, който да гласува за друга партия освен за ГЕРБ.

По думите на председателя на ПЕС изграждането на пътищата е много хубаво, но в момента хората не могат да си платят бензина, за да пътуват по тях.

Станишев обвини правителството, че води неадекватна политика, в която липсва перспектива за страната и мястото й в Европейския съюз.

"Правителството руши гражданското общество и институциите. Държавата се ръководи като еднолична фирма", категоричен бе той.

Според него реформите се провеждат на тъмно и без ясна идея защо се правят.

"ГЕРБ подмени ролевия модел на младите. В цяла Западна Европа и САЩ успяват тези, които учат, а тук е най-важно на кого са му най-големи мускулите", каза лидерът на БСП.

По този повод Сергей Станишев призова да се вземат спешни мерки в сферата на образованието и младежката безработица.

Социалистите подготвят серия от стажове и обучения в централата на партията за подобряване квалификацията на младите хора.

Младежката организация от своя страна обяви, че подготвя своя версия на Закон за младежта, който предстои да бъде приет от парламента. По думите на младите социалисти законопроектът на управляващите е тотално сгрешен и в него са заложени погрешни цели.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати